Gå til sidens hovedinnhold

Norske sjefer på Europatoppen

Norske og danske ledere troner på Europatoppen over de mest fleksible sjefene, med de mest fornøyde medarbeiderne,

Det er rekruteringssselskapet Randstad og deres Randstad Work Monitor har gjennomført den internasjonale, kvartalsvise undersøkelse. Denne er et arbeidsmarkedsbarometer som omfatter over 25.000 arbeidstagere i 25 land. I undersøkelsen, som ble offentliggjort for få dager siden, får norske sjefer toppkarakter når det gjelder frihet og fleksibilitet for de ansatte til å planlagge arbeidsdagen.

Hele 65 prosent av de norske arbeidstagerne i undersøkelsen er fornøyd med hvordan sjefen legger til rette for frihet og fleksibilitet. I Europa blir vi bare slått av danskene.

-Den skandinaviske holdningen til lederskap er mye mer fokusert på trivsel på arbeidsplassen, uformell lederstil og mykere verdier som balanse i livet, for å få de ansatte til å prestere. Derfor er det ikke overraskende at våre ledere er best i klassen når det gjelder å legge til rette for frihet og fleksibilitet når det gjelder å planlegge arbeidsdag, fritid og ferie, skriver administrerende direktør i Randstad, Øyvind Sandvik, i en melding.

Verst i Argentina
Minst frihet gis av ledere i Argentina, med 37 prosent, Ungarn, med 40 prosent og Storbritannia, med 43 prosent.

-Undersøkelsen viser tydelig at landene med størst frihetsgrad til å planlegge arbeidsdag og fritid, også har de ansatte som er mest fornøyde med sine arbeidsgivere, skriver Sandvik.

Tre av fire norske arbeidstagere i undersøkelsen mener de lykkes godt i å finne balansen mellom jobb og arbeid. Her ligger Norge omtrent på snittet over de undersøkte landene. Lavest scorer Tyskland, der bare 56 prosent mener å ha funnet denne balansen. Danmark har de mest fornøyde arbeidstagerne i undersøkelsen. Hele 88 prosent av de spurte danskene har funnet den rette balansen mellom jobb og fritid.

God, etter fridager
-Det er også interessant å se at hele 76 prosent av norske arbeidstagere mener de presterer bedre på jobben etter noen fridager. Det underbygger ytterligere sammenhengen mellom det norske lederskapet med «frihet under ansvar», og individuelle og kollektive prestasjoner på jobben, skriver Sandvik.

Bare India, med 84 prosent, Tyrkia, med 84 prosent og Kina, med 79 prosent ligger høyere enn Norge i å være enig i at fridager gir bedre jobbprestasjoner.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken