Gå til sidens hovedinnhold

- Northug åpner for å droppe VM

Vurderer å satse på langløp.

Ifølge TV 2 åpner Team Northug for å droppe Falun-VM.

Årsaken skal være at forbundet ikke er villige til å rikke seg en tomme angående kravene i den mye omtalte representasjonsavtalen, og partene skal ifølge kanalen møtes til forhandlinger allerede i løpet av en uke.

Forbundet skal kreve at Northug er nødt til å gå med landslagets klær, og sponsorer på drakten, i samtlige skirenn – hele sesongen, dersom han vil gå VM for Norge.

Det passer dårlig for den Coop-sponsede Northug-leiren.

- Langløp et godt alternativ
Northugs manager Are Sørum Langås bekrefter derfor overfor TV 2 Sporten at det er et godt alternativ å droppe VM i Falun og heller satse på langløp dersom han ikke skriver under på avtalen til forbundet.

- Det er ikke noe alternativ å legge opp for Petter sin del, og da er absolutt langløps-sirkuset et spennende og godt alternativ, sier Sørum Langås til kanalen.

Forrige sesong ble en representasjonsavtale skreddersydd for Northug, og han kunne dermed delta for Norge under OL i Sotsji. Men denne sesongen skal altså kravene fra skiforbundet være innskjerpet.

Langrennssjef Åge Skinstad hadde ikke fått med seg «truslene» fra Northug-leiren da Nettavisen snakket med han mandag kveld.

- Dette tenker jeg ikke noe om, for jeg har ikke hatt noe møte med dem ennå, sier Skinstad til Nettavisen.

- Jeg kommer ikke til å kommentere noe rundt denne saken før vi har hatt et møte med dem. De har fått tilsendt en avtale som er basert på skistyrets vedtak, og før vi har hatt et møte med dem har jeg ingenting å melde, legger han til.

- Når skal dere møte dem?

- Det blir ganske snart, men vi har ikke 100 prosent fastsatt det, og jeg ser ingen grunn til at det skal være offentlig informasjon når vi skal møtes. Vi kommer heller tilbake med informasjon i etterkant, det blir ikke noe åpent møte for media, sier langrennssjefen.

- Dere får «google» litt
- Ifølge TV 2 krever dere at Northug er nødt til å gå med landslagets klær og sponsorer på drakten, i samtlige skirenn – hele sesongen, dersom han vil gå VM i Falun. Hva er din kommentar til det?

- Da må jeg nesten si at du får lov til å «google» litt, altså. Vi har pratet om dette siden 23. april, og skistyrets vedtak har stått hele tiden. Mitt svar er at vi kommenterer ikke dette før vi har holdt våre møter, det er ingenting nytt som er skjedd. Hvis dere ikke har klart å få med dere hva som har skjedd så langt, får det nesten bli deres problem, svarer Skinstad.

- Hvordan blir det å eventuelt dra til Falun uten Northug?

- For meg er det ingen løpere som foreløpig er kvalifisert til Falun. Det er veldig lenge til vi skal ta ut noe lag til Falun, og det er mitt svar på det, avslutter Skinstad.

Hvis Northug nekter å skrive under representasjonsavtalen, kan han fortsatt gå alle nasjonale renn, samt alle internasjonale langløp i Ski Classics-serien, skriver TV 2.

Kjørte i beruset tilstand
Forrige uke ble det kjent at Northug hadde en promille på 1,65 da han krasjet bilen sin i Trondheim i mai.

Etter at han brøt med landslaget og undertegnet en omfattende sponsoravtale med Coop i mai 2013, har han også hatt en tung tid sportslig sett.

Etter en skuffende sesongavslutning kom det virkelig store fallet natt til 4. mai i år. Northugs bil ble funnet krasjet i autovernet i General Bangs vei i Trondheim. Etter hvert ble det klart at Northug hadde kjørt bilen i alkoholpåvirket tilstand før han stakk av fra ulykkesstedet. Passasjeren ble værende i bilen.

Senere innrømmet Northug å ha drukket alkohol til klokken 5 om morgenen.

En viktig opptur for skiesset var det imidlertid at Coop valgte å fortsette som hovedsponsor. Det ble bestemt 13. august. Samme dag besluttet Audi å avslutte sin Northug-avtale.

LES OGSÅ:

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken