Gå til sidens hovedinnhold

Northug: - Beklager

Godtar tiltalen.

Petter Northug sier følgende om dagens tiltalebeslutning i en pressemelding videreformidlet av manager Are Sørum Langås.

- Jeg har har i dag fått forkynt tiltalebeslutningen. Denne er i tråd med det jeg fortalte politiet etter det som skjedde 4. mai, og inneholder ingen overraskelser for meg. Jeg har valgt å godta tiltalebeslutningen og ønsker å avslutte denne saken med en tilståelsesdom i tingretten. Jeg er fortsatt lei meg for de uvettige handlingene mine og er beredt til å ta straffen for dem. Jeg beklager igjen at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol. Men jeg er glad for at jeg fikk ordnet opp i dette samme dag, og at jeg på eget initiativ avga korrekt forklaring om det som hadde skjedd. Tiltalebeslutningen er en ny påminnelse om de alvorlige forholdene jeg har gjort meg skyldig i. Jeg beklager igjen overfor alle jeg har sviktet, og er beredt til å ta straffen jeg blir idømt, sier Northug i en pressemelding.

Nå kan saken bli behandlet i løpet av noen uker.

Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus sier følgende i en uttalelse til Nettavisen tirsdag.

- Tiltalebeslutningen er i tråd med det Petter Northug har fortalt oss om den alvorlige hendelsen og det som skjedde ulykkesdagen. Vi vil understreke at vi tar sterk avstand fra det han gjorde, og dette var med i de grundige vurderingene vi foretok før vi til slutt konkluderte med å gi ham en ny sjanse. Tiltalebeslutningen endrer ikke vårt forhold til Petter, heter det i uttalelsen.

Tirsdag ble tiltalen mot Petter Northug klar etter at skistjernen i vår krasjet sin egen Audi A7 i alkoholpåvirket tilstand.

I tiltalen kommer det frem at skistjernen blir tiltalt for blant annet å ha avgitt falsk anklage og at han risikerer å bli fratatt førerkortet «for alltid».

LES OGSÅ: Northug tiltalt for å ha etterlatt sin skadde kamerat

Ifølge tiltalen skal skistjernen ha løyet tre ganger i løpet morgenen og formiddagen søndagen han ble pågrepet. Northug sa i sine tre første avhør at det var kameraten som hadde kjørt ulykkesbilen. Det tok et halvt døgn før Northug innrømmet hva som hadde skjedd.

For dette er Northug tiltalt for falsk anklage, ikke falsk forklaring, påpeker Soknes.

- Han har fremsatt det vi kaller en falsk anklage. Det er årsaken til at saken ble oversendt statsadvokaten. I de tre første avhørene forklarte han at det var en kamerat som hadde kjørt bilen, noe som ikke var riktig. Det er årsaken til at politiet ikke hadde det vi kaller for påtalekompetanse til å avgjøre saken, og derfor ble den oversendt oss, sier sier Bjørn K. Soknes, førstestatsadvokat, Trøndelag statsembeter.

Saken utvides.

LES OGSÅ:

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken