Gå til sidens hovedinnhold

Northug og Krogh lekte seg til VM-gull

Petter Northug kunne juble for gull igjen.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Finn-Hågen Krogh og Petter Northug gikk inn til gull på VM-lagsprinten i Falun søndag ettermiddag.

Dermed kunne Northug juble for sitt andre gull i dette VM, mens 24 år gamle Krogh vant sitt første VM-gull i karrieren.

De to norske gutta skaffet seg en tidlig ledelse i finalen og hadde etter hvert full kontroll på begivenhetene. Ingen truet det norske gullet.

Stikk til Sverige
Russland ble nummer to, mens Italia ble nummer tre. Sverige, som hadde et uhell, endte til slutt nede på en niendeplass.

- Svenskene lyktes jo bra med å sette Teodor Peterson på sisteetappe. Da var det dømt for å bli syrefest i beina hans. Planen min var å holde høy fart og rykke litt underveis, sier Northug til NRK.

- Finn-Hågen har vist fin form den siste tiden. Det er artig at vi fikk gå sammen, lagsprint passer oss to bra. Han er jo litt same og det er første gang jeg har gått med en same. Jeg kjente litt urkrefter i beina i dag. Det var min beste dag så langt i VM, forteller Northug videre til NRK.

Krogh var også storfornøyd.

- Dette er stort. Jeg følte presset før løpet. For Petter er kun gull godt nok, sølv er nederlag. Da er det ekstra godt å vinne, sier 24-åringen.

Stor ledelse
Finn-Hågen Krogh gikk offensivt til verks på den første etappen og suste inn i den første bakken. Han vekslet som førstemann etter etappen.

Northug beholdt den ledelsen inn til neste veksling. Trønderen satte inn et ekstra rykk inn mot vekslingen og tok nok noen litt på senga med det.

Krogh klinte til ytterligere på sin andre etappe og stakk ifra rivalene. Han vekslet igjen først, foran hjemmehåpene fra Sverige og Russland.

På sin nest siste etappe økte Northug ledelsen og vekslet hele åtte sekunder foran svenskene, da han sendte Krogh ut på hans siste etappe.

24-åringen hadde fortsatt god kontroll og sendte Northug ut med en klar ledelse på den siste etappen. Den ledelsen rotet Northug aldri bort.

Lett videre
De to norske gutta hadde få problemer med å ta seg videre fra semifinalen, som gikk tidligere søndag. Krogh og Northug vant sitt heat greit.

Krog har vært i svært god form den siste tiden. Under OL i fjor ble han vraket fra lagsprinten, men i dette VM fikk 24-åringen endelig en etterlengtet sjanse.

Northug viste også gode takter under semifinalen.

- Det ble som jeg hadde tenkt. Vi lurer litt på hverandre, i hvert fall på min etappe. Alle ville ha igjen så mye krefter som mulig til finalen. Jeg tok kommandoen på slutten, for å styre litt, det var greit, sa Northug til NRK.

Dette var for øvrig kun Kroghs andre VM-start i karrieren. 24-åringen, som tidligere har vunnet gull i junior-VM, gikk også en distanse for to år siden.

Alta-gutten har tidligere vunnet tre renn i verdenscupen og en etappeseier i Tour de Ski (2013), siden debuten på seniornivå i 201/11-sesongen.

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping