Gå til sidens hovedinnhold

- Northug trosser pokerforbudet

Petter Northug lar seg ikke diktere av Coop.

Torsdag skal Petter Northug stå til rette for fyllekjøringen i slutten av mai. Hans tilståelsesdom kommer høyst sannsynlig samme dag.

Fyllekjøringen skjedde kort tid etter at 28-åringen hadde avsluttet sin svakeste sesong som langrennsløper på seniornivå siden han var tenåring, med bare to pallplasser i verdenscupen.

- En forutsetning

Hovedsponsor Coop, som er nøkkelen til Northugs private langrennssatsing, svarte med å stille en rekke krav til skiesset for å fortsette som sponsor, som for eksempel at han gjorde endringer i støtteapparatet.

Et annet krav var at han måtte kutte ut pokerhobbyen.

- Det er et krav, det er en forutsetning. Det er vi enige om, sa Coop-sjefen Sven Fanebust 22. mai i år.

Northug har vært en dedikert og aktiv pokerspiller i mange år, noe som ikke bare har ført til at han har lagt ned utallige timer med pokerspilling på internett, men også reist til steder som Las Vegas og Monte Carlo for å delta i store, internasjonale turneringer.

Allerede fire dager senere var Northugs konto hos PokerStars i bruk igjen, avslørte Dagbladet 28. mai.

Det finnes flere nettsteder som loggfører aktiviteten til dyktige pokerspillere på internett. Highstakesdb.com er et slikt nettsted. Der har man inntil nylig kunnet se om Northug har brukt kontoen «NorthugJr» eller ikke.

Nå har Northug fått nettstedet til å fjerne denne informasjonen om ham. Det samme grepet har han gjort overfor nettstedet Sharkscope.com, som også loggfører spillerstatistikk fra pokernettsteder.

Ifølge Sharkscope.com har Northug imidlertid spilt på nettstedet Full Tilt Poker så sent som 23. juni i sommer.

Det er altså en måned etter at Fanebust uttalte at Coop har gitt Northug pokerforbud.

- Har stengt kontoen

- Vi kommenter ikke innholdet i vår avtale med Petter. Vi vet for øvrig at Petter har stengt sin poker-konto, og er godt fornøyd med det, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop til Nettavisen.

Hvorvidt NorthugJr har spilt på PokerStars eller ikke etter 26. mai, er det vanskelig å vite nå som innsynsmuligheten er tatt bort - med mindre man selv sitter på et virtuelt pokerbord og ser ham dukke opp.

Hvis Petter Northug vil spille på PokerStars eller Full Tilt Poker, må han nemlig bruke denne kontoen. Han kan ikke opprette en ny.

- Det er ikke lov til å opprette to kontoer, forteller talsmann Thomas Udness i PokerStars til Nettavisen.

- I lisensen vår har vi ikke lov til å åpne for dette, det er den ene årsaken. Den andre årsaken er at det ville gitt en spiller en fordel overfor motspillerne. Poker er jo et ferdighetsspill, og det ville gitt en urettferdig fordel om motstanderen ikke visste hvem man møtte. Vi ønsker at man skal vite hvem man spiller mot, utdyper Udness.

Sportslig sett påvirker ikke nettpokerspilling prestasjonene til Northug i negativ retning. 28-åringen spilte mye på nett og deltok til og med i poker-VM i Las Vegas i månedene fram mot VM i Oslo i 2011. Han endte likevel opp som VM-kongen i ski-VM i Oslo.

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, ønsker ikke å kommentere saken.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken