Gå til sidens hovedinnhold

- Northug vil tjene på å sitte inne

PR-ekspert tror mange hadde håpet at tiltalen ikke var så ille.

- Jeg tror mange er skuffet nå. Han er jo et idol og en helt for mange, og en vil helst ikke at det bildet skal ødelegges, i hvert fall ikke mer enn det allerede er, sier leder av kommunikasjonsbyrået Siste Skrik, Elizabeth Hartmann, til Nettavisen.

Tirsdag ble tiltalen mot Petter Northug klar, etter at han i mai krasjet sin egen Audi A7 med en promille på 1,65.

Les også: Northug tiltalt for å ha etterlatt sin skadde kamerat

- Det er ufint og feigt
I tiltalen kommer det blant annet fram at skistjernen snakket usant i sine tre første avhør, ved at han sa at det var kameraten som kjørte ulykkesbilen.

Det gjør saken ekstra alvorlig, mener kommunikasjonseksperten.

- Det var nok mange som hadde håpet at tiltalen ikke var så ille. Det at man prøver å legge skylden over på andre, det er ufint og feigt, sier Hartmann.

Først etter at halvt døgn innrømmet Northug hva som hadde skjedd.

Selv beklager Northug i en pressemelding tirsdag «at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol.»

Les også: Northug: - Beklager

- Vil tjene på å spikre paller
Hartmann påpeker at det viktige for Northug nå, blir hvordan han håndterer saken videre.

- Alt dette her er selvforskyldt, både at han satte seg i en bil i alkoholpåvirket tilstand og det han har sagt, eller ikke sagt til politiet i etterkant. Det må han ta ansvar for selv, sier hun, og fortsetter:

- Det som skjedde i mai er det ikke mulig å få gjort om på, men det han sier og gjør nå fremover har han full kontroll på og er avgjørende for folks endelige oppfatning av ham og saken, sier Hartmann.

Hun er ikke i tvil om hva som vil være det beste for ham rent omdømmemessig.

- Det eneste riktige han kan gjøre nå, er at han tar straffen sin. Omdømmemessig så mener jeg at han faktisk vil tjene på å sitte inne og spikre paller, i forhold til nordmenns rettferdighetssans, sier Hartmann.

Les også: Elden: - Falsk anklage det mest alvorlige

- Da vil han kanskje få litt sympati
Hun mener altså det vil være en fordel om han blir dømt til fengsel.

- Da vil han sitte inne og folk vil føle at han gjør opp for seg. Da vil han kanskje til og med få litt sympati, sier Hartmann, og legger til:

- Petter Northug er den siste som bør be om særbehandling. Hvis han begynner å be om særbehandling, utsettelse av soning og straff med fotlenker, tror jeg veldig mange føler at slik burde det ikke være. For veldig mange er han nå i en posisjon hvor han ikke kan be om noe som helst, sier hun.

Hartmann påpeker at Norhug heller ikke har bedt om noen spesialbehandling, og egentlig har gjort mye riktig etter fyllekjøringen.

- Det han gjør etterpå nå, er jo korrekt. Jeg synes han gjør det beste han kan ut av det rotet han har skapt, sier hun.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken