Gå til sidens hovedinnhold

Northug viste gulltakter

Norge med full kontroll i semifinalen.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Lørdag hadde Petter Northug en dag litt under pari på 30 kilometer med skibytte. Søndag ønsker han revansj.

Sammen med Finn-Hågen Krogh var trønderen søndag i aksjon under semifinalen av lagsprinten i Falun-VM, en distanse der Norge har gullsjanser.

De to tok seg lett videre til finalen.

Finn-Hågen Krogh, som har vært i god form den siste tiden, tok kommandoen fra start på sin første etappe og ledet da han vekslet med Northug.

Trønderen holdt også tempoet oppe, men la seg litt lenger bak i feltet. Han vekslet som nummer fire etter sin første etappe. Krogh gikk Norge tilbake i ledelsen, før Northug igjen kjørte samme taktikk på sin andre etappe.

Før han sendte Krogh ut på hans siste etappe, ble det litt kluss for nordmannen, men han kom seg greit ut av det og vekslet som nummer fem.

Feltet holdt seg bra samlet helt til siste etappe. Der gikk Northug svært godt og viste styrke inn mot slutten og sikret norsk seier i semifinalen.

- Det ble som jeg hadde tenkt. Vi lurer litt på hverandre, i hvert fall på min etappe. Alle ville ha igjen så mye krfter som mulig til finalen. Jeg tok kommandoen på slutten, for å styre litt, det var greit, sier Northug til NRK.

Russland ble nummer to i Norges heat. USA ble nummer tre.

Norge, Russland, USA, Polen, Tyskland, Italia, Frankrike, Sverige, Tsjekkia og Finland er de ti lagene som skal ut i finalen.

Dette var for øvrig kun Kroghs andre VM-start i karrieren. 24-åringen, som tidligere har vunnet gull i junior-VM, gikk også en distanse for to år siden.

Alta-gutten har tidligere vunnet tre renn i verdenscupen og en etappeseier i Tour de Ski (2013), siden debuten på seniornivå i 201/11-sesongen.

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping