En rekke russiske medier kunne denne uken melde at Norges langrennsstjerne Petter Northug vurderer å skifte statsborgerskap til russisk.

Grunnen er at Northug spøkte i et intervju med den russiske avisen R-Sport om at han ikke kunne la barna sine vokse opp i Norge, skriver Dagbladet.

Spøkte om egen fremtid

Det var etter at nordmannen fikk spørsmål om han kunne tenke seg å få barn slik som Ole Einar Bjørndalen at han kom med uttalelsen som nå har skapt misforståelser i Russland.

- Vi får se. Hvis jeg får barn, tror jeg det blir vanskelig for dem å vokse opp i ro og mak i Norge. Jeg kan ikke la barna mine vokse opp i Norge og bør derfor finne et annet land for dem - kanskje Russland? uttalte Northug.

- Hvem vet, kanskje jeg går for Russland neste OL, hvis Vladimir Putin gir meg et godt tilbud, spøkte langrennsstjernen.

Lever godt med misforståelsen

Mens man i Norge er vant med at Northug ofte kommer med en spøk eller to under intervjuer, så har russerne tatt uttalelsen på alvor.

En rekke russiske nyhetsbyråer og aviser har kastet seg over saken.

Til Dagbladet forteller Northugs manager Are Sørum Langås at de tar det hele med et smil og at de lever godt med misforståelsen.

- Vi får heller forklare spøken og oppklare misforståelsen hvis det skulle dukke opp et heftig «overgangstilbud» fra Russland, sier Langås til avisen.