Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian glemte hund på fly

Hera (4) fløy på kryss og tvers i Norge etter å ha blitt gjenglemt på flyet av Norwegian.

(iBergen.no) Det var i romjulen at Krister Turøy og hans kone kom fra Lillehammer for å besøke familien på Sotra, utenfor Bergen.

Da de skulle tilbake 4. januar leverte de fra seg hunden Hera i bur som spesialbagasje. Da de ankom Gardermoen plukket de opp bagasjen, men hunden lot vente på seg.

Hvor var hunden?
- Spesialbagasjen pleier å komme omtrent samtidig som den vanlige bagasjen, men hunden kom aldri. Vi ventet en halvtime og da begynte vi å lure. Deretter henvendte vi oss til vektere, men de ante ingenting, sier Turøy til iBergen.no.

Ytterligere tre kvarter senere ble Krister Turøy og konen henvist til Norwegian-skranken. De ønsket å vite hva som hadde skjedd med hunden deres.

Si hva du meneri kommentarfeltet nederst i artikkelen.

- Vi ba dem om å finne ut av det, men først ante de ikke hvor den var. De kunne ikke si noen ting. Vi begynte å tenke på om den var på vei til utlandet. Den kunne være hvor som helst. Servicen var veldig god og de var veldig hjelpsomme, men vi var selvsagt bekymret for hunden, sier Turøy.

Etter hvert fant man ut at hunden aldri var blitt lastet av flyet, som hadde satt kursen tilbake til Bergen. Hera ble så satt på første fly tilbake til Oslo.

- Jeg er glad for at det ordnet seg og vi var glad for å se hunden igjen. Vi lurte på hvordan den kom til å oppføre seg for mange hunder har flyskrekk og blir stresset. Det gikk helt fint og hun er heldigvis ikke redd for buret, sier Turøy.

Rutinesvikt
I Norwegian beklager man hendelsen på det sterkeste og gir følgende forklaring til at hunden måtte fly 100 mil ekstra på kryss og tvers av landet:

- Det som kan ha skjedd er at det fremre lasterommet, hvor hunden har vært, ikke ble åpnet. Vi er ikke hundre prosent sikker på dette og vi har ennå ikke sjekket ut av saken, men det er helt klart en svikt fra vår side og vi beklager sterkt det som har skjedd, sier informasjonssjef i Norwegian Anne Grete Ellingsen til iBergen.no.

Hun forteller også at hendelsen er blitt tatt opp med dem det gjelder og at selskapet fremover skal skjerpe rutinene.

Turøy bærer ingen nag til flyselskapet, men presiserer at han håper det ikke skjer med andre.

- Jeg er ikke noe sint, men håper de skjerper rutinene sine, avslutter han.

PS! Denne hundetabben er ikke den første for Norwegian. 24. april skrev BT om hunden Jasper som ble stående igjen på Gardermoen. Syv timer forsinket dukket hunden opp på Flesland.

1. juni skrev Aftenposten om en politihund som ble én dag forsinket på jobb. En glipp gjorde at hunden ikke ble lastet av i Trondheim og ble i stedet med til London. Deretter gikk turen til Kristiansand hvor den måtte tilbringe natten før den til slutt ble sendt videre til Trondheim.

Si hva du meneri kommentarfeltet under.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken