Gå til sidens hovedinnhold

- Notater er forbuden frukt

Sorenskriver Helge Bjørnestad lot det ikke være noen tvil om hva han mente om politiets «snoking» i notatene til Nokas-forsvarerne.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Etter rettsforhandlingenes slutt i Nokas-saken onsdag oppdaget advokat Steinar Wiik Sørvik en polititjenestemann som gikk mellom arbeidsplassene til forsvarerne og tok opp en gul lapp som forsvareren hadde notert på.

Oppdagelsen resulterte i et raseriutbrudd mot polititjenestemannen og hans nærværende kollegaer. Se opptrinnet på web-tv.

Uvitende om kontroll
Etter opptrinnet torsdag gikk Wiik Sørvik kraftig ut mot politiet, som har ansvaret for sikkerheten i Nokas-rettssalen, og anklaget dem for å ha snoket i hans notater uten å ha fått tillatelse til dette av retten. Torsdag fikk forsvarerne som reagerte på dette, støtte av sorenskriver Helge Bjørnestad.

HTML EMBED
Følg Nokas-saken LIVE her

- La det ikke herske tvil om at notater til forsvarere og aktorat er forbuden frukt for alle andre enn dem selv, sa Bjørnestad da retten var satt torsdag.

Helt siden Nokas-rettssaken startet har polititjenestemenn gått gjennom radene der forsvarere og tiltalte sitter. De titter under bord, pulter og kaffekopper. Dette er et ledd i den svært strenge sikkerheten rundt Nokas-rettssaken.

Bjørnestad understrekte at han selv ikke hadde fått med seg denne kontrollen.

- Det har ikke vært i mine tanker at jeg ikke skulle kunne legge noe igjen trygt på min pult, sa Bjørnestad.

- Klag til Sefo
Men dommer Bjørnestad ønsket ikke å ta opp saken til behandling i Nokas-retten, og konstaterte at dette ikke var rettens oppgave.

- Det korrekte må være, i den utstrekning Wiik Sørvik og andre måtte mene at det her har foregått lesing av vond vilje i forsvarernes notater, at det er utillatelig. Jeg forventer at forsvarerne tar dette opp med nye Sefo (Spesialenheten for politisaker, red.anm.) og ikke herværende rett, sa Bjørnestad.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken