Det er ikke mer enn tre år siden Sol Campbell scoret i Mesterliga-finalen for Arsenal. Derfor var sjokket stort da den robuste midtstopperen tidligere i sommer signerte for Notts County i League Two.

Fra å være en meget god midtstopper i Premier League til å spille på nivå fire var en overgang de færreste hadde forventet.

Men selv om de fleste da trodde at Campbell trappet ned karrieren, har hovedpersonen langt fra kastet fra seg sine ambisjoner.

- Hvorfor ikke?
Midtstopperen drømmer nå om å være med i Englands VM-tropp til Sør-Afrika.

- Det ville vært stort å være med til Sør-Afrika. Hvorfor ikke?, sier Sol Campbell ifølge Sky Sports.

Problemet er bare at Campbell så langt ikke har vært med i en eneste av Fabio Capellos tropper. Og med tanke på at Capello er kjent for å satse på kontinuitet og få endringer, er det vel heller tvilsomt om Campbell blir med til VM.

Uten at det bekymrer Campbell.

- I den siste perioden min i Portsmouth var det samtaler med folk i det engelske støtteapparatet om å hente meg inn igjen. Det er hyggelig å vite, sier Campbell.

Nyhet: Lever Langoddsen, Tipping og Lotto på mobilen!

- Kommer ikke til å spiller dårligere
Midtstopperen tror heller ikke at hans overraskende klubbvalg vil spille negativt inn på landslagsmulighetene.

- Det er ikke som om jeg skal begynne å spille mye dårligere. Jeg husker at folk sa akkurat det samme da David Beckham dro til USA og Los Angeles Galaxy. Men han er tilbake i den engelske troppen nå, og jeg tror Notts County skulle gitt Galaxy kamp, sier Campbell.

Den tidligere Arsenal-stjernen forsvarer samtidig valget av klubb.

- Jeg ønsket i utgangspunktet å bli i Premier League. Men Notts var bestemte, Sven Gøran Eriksson var bestemt. De ville ha meg. I tillegg solgte de prosjektet, visjonen og drømmen sin til meg. Jeg er her for å få den drømmen til å gå i oppfyllelse, og jeg er meget fornøyd med valget mitt, avslutter midtstopperen.

Så gjenstår det å se om han overbeviser Capello om at eventyret på nivå fire i England ikke er noen nedtrapping.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!