Det vil ta «noen uker» å fastslå om Geir Selvik Malthe-Sørenssen har jukset med kilder og dokumentasjon i sine år i NRK, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk.

– Med granskinger som denne, så tar man den tiden man trenger. Jeg regner med at vi vil bruke noen uker på å gå gjennom disse prosjektene som strekker seg fra 2010 til 2015, sier Kalbakk til NTB.

Privatetterforsker, journalist og forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) har de siste fem årene beskyldt politiet for bevisjuks og forfalskninger i Treholt-saken.

Sist fredag hevdet VG at han selv har jukset ved å lure spiondømte Arne Treholt og hans advokat Harald Stabell til å tro at han har hatt en hemmelig kilde som skal ha tilgang til viktige bevis i den samme saken.

– Det som er blitt avdekket, at en bruktbilselger har utgitt seg for å være etterretningskilde, er nesten bortenfor enhver fantasi, sier Kalbakk.

Malthe-Sørenssen fikk i årene i NRK utbetalt minst 255.000 kroner. Ifølge NRKs arkiver har han jobbet som researcher i NRK Brennpunkt. Kalbakk opplyser at Malthe-Sørenssen har vært leid inn som frilanser. (©NTB)