Gå til sidens hovedinnhold

NRK-mekling på overtid

Klokken 8 i dag meklet NRK-partene fremdeles. Dermed måtte morgenskiftet på jobb uten en avklaring om skjermene går i svart.

Meklingsmann Merete Smith varslet natt til onsdag at hun håpet å få en skisse på bordet i 3-tida, men forhandlingene har vist seg å være mer kompliserte enn hun var forberedt på, melder Journalisten.no.

Se videoklipp gratis her

Håkon Haugsbø i Norsk Journalistlags informasjonskomité sier han vanskelig kan si noe om utfallet av forhandlingene.

- Det eneste jeg kan si, er at dette tar tid, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tidligere har han sagt til VG Nett at de NRK-ansatte er sjeldent godt forberedt på streik.

- Vi er klare til å gå ut i streik. Dette kan bli den best forberedte streiken i NRKs historie, mener Haugsbø.

Vil ha 16.000
Meklingen er nå over åtte timer på overtid. Flere hundre streikeklare NRK-ansatte har vært samlet til meklingsvake i natt, men så langt lar løsningen vente på seg.


Forhandlingene foregår mellom mange parter. Både journalister (NRKJ), LO-organiserte (KL), YS-organiserte (TF) og akademikerne er parter i forhandlingene, noe som kompliserer meklingen.

Lønn og fridager er de vanskeligste punktene i meklingen. De fagorganiserte krever et lønnstillegg på 16.000 kroner, mens NRK-ledelsen har tilbudt halvparten.

- Lønn er ihvertfall et vanskelig punkt, men spørsmål om fridager er også vanskelig, sa Smith til NRK Dagsnytt ved midnatt.

Sport i tynn tråd
Alle organisasjonene har varslet at de tar ut samtlige medlemmer, drøye 3000 ansatte, dersom det blir streik. Streiken vil blant annet kunne ramme sendingen av Bislett Games fredag og fotball-VM i Tyskland i juni

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken