Gå til sidens hovedinnhold

NRK og TV 2 tause rundt sjakk-VM

- Ingenting er avgjort.

NRK og TV 2 kan bli konkurrenter om TV-rettighetene til Magnus Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand, men foreløpig er det ikke klart hvem som skal bringe sjakkbildene til norske fjernsynsskjermer.

NRK hadde gode seertall fra India da nordmannen ble verdensmester i fjor. Kampen ble dekket live fra studio i Oslo med eksperter og innbudte gjester, mens kanalen hadde en reporterer på plass i Chennai.

Det er naturlig å tro at statskanalen håper å kunne gjenta suksessen som nærmest sperret opp det norske folks øyner for hva sjakk egentlig dreier seg om.

VM-kampen mellom regjerende mester Carlsen og Anand skal spilles i den russiske OL-byen Sotsji fra 7. november.

Ordknapt

Slik det ligger an, vil NRK få konkurranse fra TV 2 om de norske senderettighetene. TV 2 på sin side har blant annet dekket Carlsens turneringer fra Zürich og St. Louis på lignende måte.

Foreløpig har ingen av dem hørt noe fra russerne som sitter på TV-rettighetene.

- Ingenting er avgjort, og det er lite å si foreløpig. Vi har ikke fått svar hos russerne ennå, sier rettighetssjef hos TV 2, Bjørn Taalesen, til NTB.

NRKs sportssjef Rune Haug holder kortene sine enda tettere til brystet og vil ikke kommentere noe som helst.

- Skal dere sende sjakk-VM?

- Foreløpig ingen kommentar, svarer Haug.

VG kliner til

VG hadde også suksess med sine egne TV-sendinger fra sjakk-VM. De har minst like store ambisjoner denne gangen, uansett om de får rettighetene eller ikke.

- Vi hadde ikke senderettigheter sist, men hadde stor suksess. Vi kommer til å satse stort også på neste sjakk-VM. Enda mer enn det vil gjorde sist, sier Ola E. Stenberg til NTB. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken