- Noen i NRK bør ta en synstest.

Kommentarene på Facebook var mange etter at Dagsrevyen onsdag hadde brukt en litt spesiel plakat for synstest, da de skulle introduserte et innslag om øyebehandling for eldre.

Over hele landet hadde oppmerksomme seere lagt ut skjermdump fra sendingen der tavlen viste engelske forkortelser som «OMG» og «WTF». «STFU» eller «Shut the fuck up» var også en del av synstesten.

Forkortelsene er blitt en del av den internasjonale dataterminologien. Bruken av datamaskiner som kommunikasjonsmiddel har i løpet av årene skapt ulike sjargonger og slanguttrykk som ofte er vanskelig å forstå for uerfarne brukere (og enkelte ansatte hos NRK). Ifølge Wikipedia stammer mange av uttrykkene fra en forkortet militær kommunikasjon og har siden har kommet etter utbredelsen av Internett og SMS, og bærer preg av et ønske om å spare tastetrykk.

Her er en snill liten liste fra Jargon File.

Den i redaskjonen som hadde klippet inn bildet bak programlederne Atle Bjurstrøm og Cecilie Roang Bostad hadde kanskje brukt klipp-og-lim-metoden etter et Google-søk på bilder? Det var det flere som mente på sosiale medier onsdag kveld.

- Det er vel så enkelt som at det er en glipp. Vi fant et bilde fra et av våre byråer, og tok det uten å se noe nærmere på det. Hadde vi sett nærmere på hva som stod, så hadde vi nok ikke brukt det, sier redaksjonssjef Solveig Tvedt i NRK Dagsrevyen til VG Nett.

Innslaget på NRK ser du her.