Gå til sidens hovedinnhold

Nummer 13 på fredag den 13. Det måtte gå galt

Nå er Henrik Kristoffersen Norges håp.

VAIL / OSLO (Nettavisen): Det var store forhåpninger til de norske slalåmgutta før VM-storslalåmen i Vail fredag kveld. Leif-Kristian Haugen hadde blant annet gått hardt ut og sagt han var medaljekandidat.

Slik skulle det imidlertid ikke gå for Haugen.

Med startnummer 13, på ulykkesdagen fredag den 13. kjørte Haugen ut og dermed var sjansene for medalje spolert for 27-åringen fra Lommedalen.

- Jeg er skuffa. Sinnssykt skuffa, sier Haugen til pressen.

- Det blir ikke så mye rock & roll. Jeg kom godt i gang og kjørte bra ski på toppen. Det ergerlige er at jeg feiler på et punkt jeg visste om, et punkt jeg så på monitoren og som jeg har fått beskjed om på forhånd. Jeg er forberedt på det, men noen ganger går det ikke som planlagt, sier Haugen.

Haugen føler likevel at han ga alt.

- Jeg gir meg i hvert fall ikke før jeg ligger på ræva.

- Det er ikke uflaks. Det er min feil, ingen andre å skylde på. Jeg har forberedt meg bra, har bra utstyr og en trener som gir riktig info. Det er bare min feil.

Heller ikke Henrik Kristoffersen fikk det helt til i løpet fredag, selv om han i det minste kom til mål. Kristoffersen kjørte inn til en sjuendeplass.

- Var sliten
Han falt etter hvert helt ned til en niendeplass.

Nordmannen ligger bare 80 hundredeler bak lederen i det som så langt har vært et svært jevnt løp og har dermed fortsatt gode sjanser på medalje.

- Nå må han gi full gass og være bajas, sier NRKs Kjetil André Aamodt.

Selv var Kristoffersen passe fornøyd og ganske sliten.

- Jeg var mest sliten da jeg kom i mål. Det tar på i 3000 meters høyde med storslalåm. Folk tror det bare er å stå ned, men det er det ikke, sier han til Nettavisen.

- Det gikk greit. Jeg kjører bra på toppen. Jeg er direkte og kjører rent. Men det var vanskelig med den rullen der. Jeg må innrømme at jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre da jeg kom dit. Jeg var litt feig over Golden Eagle, og la igjen litt der, og la igjen litt helt i bunnen, sier Kristoffersen videre.

- Ikke langt opp
Han tror fortsatt det er muligheter for å hevde seg i toppen.

- Det er ikke alt for langt opp. Det er et tett og spennende renn, sier han.

Det var Marcel Hirscher fra Østerrike som kjørte best i første omgang. Stjernen brukte ett minutt, 15 sekunder og 18 hundredeler ned storslalåmløypa.

Roberto Nani fra Italia ligger på en andreplass etter første omgang, 18 hundredeler bak Hirscher, mens tyske Felix Neureuther er nummer tre.

Rasmus Windingstad hadde startnummer 35 under fredagens VM-løp og kjørte seg ned til en foreløpig 30.plass, over tre sekunder bak teten.