Gå til sidens hovedinnhold

Ny bil til 13.500!

Denne doningen koster ikke stort mer enn en sofa.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I mai i fjor avslørte Indias Tata Motors at de ville skrive bilhistorie ved å masseprodusere en superbillig firhjuling. Nå har herligheten kommet.

NA24 - din næringslivsavis

Med en prislapp på kun 2.500 dollar, om lag 13.500 kroner, blir bilen, navngitt Tata Nano, bli et reelt alternativ for flere millioner mennesker som til nå ikke har hatt råd til å eie bil.

Økt forurensing
Men selv om prisen vekker oppmerksomhet mener kritikerne at bilen vil føre til store økninger på allerede stappfulle veier og økt forurensing av både miljø og støy. Andre mener også at Tata må ofre både kvalitet og sikkerhet for å kunne bli solgt så billig.

Tatas styreformann Ratan Tata mener imidlertid at bilen både vil være den minst forurensende på indiske veier samt at den vil holde sikkerhetsstandardene, ifølge Associated Press.

Når Tata introduserte bilen på et show i New Delhi torsdag sa han at bilen har passert både indiske og europeiske utslippstandarder.

Må kutte prisene
Nanoen er en kompakt bil med fire dører og plass til fire personer. For å nå prismålet er det meste annet enn motor og karosseri etc. fjernet. Det finnes for eksempel ingen radio, aircondition, speil på passasjersiden og kun en vindusvisker.

Selskapet har tro på at de kan revolusjonere bilindustrien. Analytikerne på sin side tror at billigbilen vil tvinge andre bilprodusenter til å redusere sine priser.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler