Gå til sidens hovedinnhold

Ny Clough til Derby

Går i pappas fotspor.

Derby County rykket ifjor ned til nest høyeste nivå i engelsk fotball. Og herifra har det kun gått en vei med laget som leverte en elendig sesong sist det var i Premier Leauge. Laget ligger kun fem poeng over nedrykkstreken, noe som resulterte i at Paul Jewell trakk seg fra stillingen som manager like før nyttår.

Legendarisk far
Mandag ble Nigel Clough, sønn av legendariske Brian Clough, ansatt som ny sjef på Pride Park. Cloughie jr. kommer fra stillingen som manager i Blue Square-laget Burton Albion.

- Dette er en fantastisk mulighet for meg, og det var akkurat den utfordringen jeg ønsket meg på dette tidspunktet, sier Nigel Clough til BBC.

Store sko å fylle
Det knyttes store forventninger til Nigel Clough som manager. Hans far tok klubben fra daværende andre divisjon til europacupspill på syttitallet.

- Jeg kjenner klubben ut og inn, og det har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, og familiens. Dette er en av de mest spennende jobbene innen fotball, uttaler Cloughie jr.

Ilddåp
Clough får litt av en ilddåp - onsdag kveld venter Manchester United i ligacupen.

Nigel Clough spilte i Nottingham Forest, Liverpool, Manchester City, Sheffield Wednesday, før han i 1998 tok over som spillende manager for Burton Albion.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken