Gå til sidens hovedinnhold

Ny dødshelg på norske veier

Sju personer har mistet livet i flere alvorlige trafikkulykker denne helgen. I tillegg er åtte personer skadet.

En italiensk motorsyklist døde på sykehus etter å ha kollidert med en bil i Kristiansand søndag ettermiddag. Han ble helgens åttende trafikkoffer.

||Kastet over autovernet

På Sunnmøre var det søndag morgen tre trafikkulykker, hvor to personer mistet livet og en tredje ble alvorlig skadd.

– Ved 9-tiden søndag morgen ble en forbipasserende oppmerksom på en personbil som hadde kjørt av veien på riksvei 661 ved Tennfjord i Haram kommune. Da politiet kom fram, fant de føreren død i bilen. Han omkom trolig momentant. Det var ingen vitner til utforkjøringen, som antakelig har skjedd i 5-6-tiden om morgenen. Bilen hadde store skader da den ble funnet, opplyser politioverbetjent Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Et ektepar var på motorsykkeltur på vei gjennom Drageskaret på riksvei 61 da føreren mistet kontrollen over sykkelen. Kona, som var passasjer, ble kastet over autovernet og døde med det samme. Ektemannen kom ikke fysisk til skade.

Alvorlig skadd

Den tredje ulykken på Sunnmøre, som også skjedde i morgentimene søndag, skjedde ved Eiksund på riksvei 653. En 12 år gammel gutt syklet langs veien på høyre side, og ble påkjørt av en bil. Ifølge øyenvitner svingte gutten brått over til venstre side av veien og ble da truffet av en bil som kjørte i samme retning.

12-åringen ble hentet av helikopter og brakt til sykehus i Ålesund. Tilstanden skal være alvorlig, men ikke livstruende.

Frontkollisjon

En person omkom og to ble skadd da to personbiler frontkolliderte riksvei 40 i Lardal kommune omkring klokka 14.30 søndag.

Ulykken skjedde omkring 1 kilometer sør for Brufoss på riksvei 40.

– En person er omkommet, en er brakt til sykehus med ambulansehelikopter og en blir kjørt i ambulanse. Den ene er hardt skadd, mens det er uvisst hvor alvorlig den andre er skadd, opplyser sambandsoperatør Christel Gjevestad i Vestfold politidistrikt til NTB.

Dødsulykke på Vinstra

En motorsyklist (20) omkom søndag morgen da han kolliderte med en søppelcontainer inne på et industriområde på Vinstra.

Politiet kjenner ikke bakgrunnen for ulykken, melder NTB.

Kolliderte med buss

Lørdag kveld mistet tre unge menn livet i en trafikkulykke på Kløfta i Akershus.

Personbilen kom over i bussens kjørefelt, ogfrontkolliderte med bussen. Ulykken skjedde klokka 21 på en strekning med 50-sone. Høy fart kan ha vært en medvirkende årsak. Alle de tre i bilen døde momentant i den kraftige kollisjonen.

En ti år gammel gutt som var passasjer i bussen, fikk lettere skader.

Alvorlig skadd i utforkjøring

På Silsand i Troms fikk en 24 år gammel mann alvorlige skader da han kjørte av veien lørdag.

Mannen ble fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset Nord-Norge. Ifølge sykehuset er mannens tilstand er alvorlig og ustabil. Politiet mistenker at høy fart er årsak til ulykken.

– 24-åringen satt alene i bilen da den kjørte utfor veien og traff et tre, sier operasjonsleder Svein-Ivar Nikolaisen i Troms politidistrikt til NTB.

Lørdag ettermiddag var åtte personer involvert i to trafikkulykker i Verdal og Levanger i Nord-Trøndelag. Tre av dem ble skadd i ulykkene.

Resten kom fra ulykkene uten fysiske skader, melder NTB.

I Verdal kjørte en bil utfor veien og havnet på taket. To personer fikk lettere skadet. I Levanger ved Åsenfjorden kjørte to biler i hverandre på E6. De materielle skadene var betydelige, men bare en av de fem passasjerene ble sendt til sykehus med mindre skader.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?