Gå til sidens hovedinnhold

Ny drapstilståelse

Mohammad Usman Ali (24) innrømmer at han var med på å drepe Mohamed Ahssain.

Dermed har politiet to personer som har innrømmet å ha tatt livet av Mohamed Ahssain (31). Den 24 år gamle Ali ble pågrepet søndag kveld i Berg fengsel der han sonet en drapsdom sammen med medsiktede Quang Minh Pham.

Ali soner en drapsdom fra 2003. I 2001 drepte han sin svigerinne med 11 knivstikk:

Les:Drepte svigerinnen med 11 stikk

Tidligere har Quang Minh Pham innrømmet å ha drept Mohamed. Men Pham sier at han var alene om drapet, og at drapet skjedde på utestedet Mosquito. Politiet fester ikke lit til at Pham var alene om handlingen, eller at Mohamed ble drept på utestedet Mosquito.

Les også:Åstedsmysteriet

- Han har gitt en forklaring som knytter ham til selve handlingen. Hva denne forklaringen går ut på, kan vi ikke si av hensyn til etterforskningen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Nettavisen tirsdag kveld.

Ali har forklart at han forlot Berg fengsel sammen med Pham onsdag formiddag. De kjørte sammen til Oslo. Der har Pham forklart at han møtte og drepte Mohamed Ahssain. Bakgrunnen for møtet var at Pham skulle overta utestedet Club Kamikaze.

Les også:- Skulle bli skjult eier

Ved 21-tiden returnerte Pham fra Oslo til Berg fengsel i Tønsberg. Sammen med Pham i den grønne BMWen var Ali og liket av Mohamed Ahssain. De to ankom Berg fengsel 22.15, og Ali forklarte at han hadde vært sammen med Pham denne dagen. Det var på det grunnlaget av Ali først ble siktet for drapet.

Alis forklaring bryter med forklaringen til hans medsiktede Pham, som altså har fortalt at han var alene om drapet.

- Jeg tror vi kan si det så sikkert, at han vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, sier Abrahamsen.

- Jeg tror nok vi får en reprise på det som skjedde i dag, sier politiadvokat Sven T. Røer når det gjelder den kommende fengslingen av Ali. Tirsdag ble altså Pham varetektsfengslet i åtte uker.

Men selv om politiet nå har to innrømmelser i drapssaken, fikk de også et tilbakeslag tirsdag. Da ble tre andre siktede løslatt. Politiet fremstilte dem ikke for varetekt fordi man mente at bevisene ikke holdt til skjellig grunn til mistanke. Likevel opprettholdes siktelsen for medvirkning til drap.

Les også:Tilbakeslag i etterforskningen

Advokatene til 26-åringen og 38-åringen sa til Nettavisen tirsdag kveld at deres klienter ikke ønsker å kommentere saken i media.

27-åringen, som var samboer med Mohamed, vil derimot kommentere saken men ønsker å velge hvilket medie han skal gå ut i.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen