Gå til sidens hovedinnhold

Ny flause for Rekdals Vålerenga

Osloklubben senket av tidligere spiller.

VÅLERENGA - HØNEFOSS 1-2:

Kjetil Rekdal ble hentet til Vålerenga for å bygge opp igjen laget etter noen magre år med Martin Andresen-fotball.

Optimismen rundt «Rekas» retur til hovedstaden har vært stor. I 2005 var det nettopp den tidligere landslagshelten som ledet klubben til gull i Tippeligaen.

Åpningen på 2013 har imidlertid vært høyst varierende, og osloklubben har gitt fra seg poeng i kamper der seier burde vært overkommelig.

Det samme skjedde mot Hønefoss på Ullevaal onsdag. Et sent mål av tidligere Vålerenga-spiller Aleksander Solli sørget nemlig for 2-1 til Hønefoss.

Det er på ingen måte krise i Vålerenga enda, men det er heller ikke å komme bort fra at et tap for «lille» Hønefoss i osloklubbens egen storstue svir, skikkelig.

- Dette er bittert, men vi var ikke spesielt gode. Vi slipper inn to på dødball. Det har begynt å bli en vane for oss, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til C More.

Fikk en i fleisen
Det var nok Vålerenga som hadde et lite spillemessig overtak i den første omgangen på Ullevaal stadion, men foran mål var ikke oslolaget like sprudlende.

I en ganske sjansefattig omgang måtte vi vente til det 22. minutt for litt skikkelig action. Et innlegg ble stusset videre av Daniel Fredheim Holm, men Torgeir Børven fikk ikke avsluttet skikkelig.

Drøye ti minutter senere ble det enda farligere foran Hønefoss-målet. Mohammed Fellah og Børven kombinerte, mens gjestens forsvar ikke hang med i svingene.

Fellah fikk til slutt avsluttet fra rundt syv meters hold, men ballen snek seg like utenfor stolpen til Steve Clark i buret til gjestene fra Ringerike.

Rett før pause var det i stedet Hønefoss som skulle ta ledelsen. André Muri headet ballen rett ut til Mikkel Vendelbo etter en corner og dansken kranglet ballen i mål. En kalddusj for VIF.

Da dommer Tore Hansen signaliserte for pause, sto det 1-0 til Hønefoss i hovedstaden.

VIF slo tilbake
Det skulle gå 63 minutter før Vålerenga svarte. Et hjørnespark fra nykommer Jan Lecjaks førte til utligningen.

Ballen ble sendt bakerst i feltet og der ventet Giancarlo Gonzalez. Midtbanespilleren steg til vers og sørget for at lagene var like langt.

Etter scoringen ble det ikke den helt store underholdningsverdien ute på Ullevaal-matta, men det var nok vertene som hadde et lite overtak.

I det 75. minutt kom innbytter Mostafa Abdellaoue til en brukbar mulighet, men avslutningen fra noe spiss vinkel gikk noen meter utenfor stolpen.

Det så ut til å gå mot poengdeling, men like før slutt slo gjestene til igjen. Typisk nok var det tidligere VIF-spiller Aleksander Solli som besørget scoringen.

Forsvarsspilleren var på riktig plass til rett tid etter en corner og satte inn vinnermålet. Det betyr at Vålerenga har ni poeng fra åtte kamper, mens Hønefoss har det samme.

Kommentarer til denne saken