Den 13. etappen strakte seg fra Modena til målgang i Cittadella over 192 km, med en sluttkilometer som bød på to krappe svinger hvor en god posisjon hadde alt å si.

Milram-laget tråkket til med tre mann, men Daniele Bennati (Liquigas) holdt hjulet i god posisjon ut av den første utfordrende svingen. Team High Road og opptrekker André Greipel fant imidlertid en liten luke på ytre høyre side i siste sving for å posisjonere Cavendish i spurten.

Med høyere fart på oppløpet og hjulet til Bennati smatt Cavendish forbi helt inne ved reklamesperringene og suste ifra til sin andre etappeseier på årets Giro d'Italia.

Koldo Fernandez fra Euskatel endte på tredje, mens Erik Zabel tok fjerdeplassen.

For Robbie McEwens del ble det en tam avslutning på hans del av giro'en. Silence-Lotto-rytteren, som står av etter fredagens etappe, endte helt nede på niende plass.

Giovanni Visconti (Quickstep) leder giro'en fremdeles og ligger selvfølgelig også først i kampen om ungdomstrøyen. Daniele Bennati (Liquigas) beholder den lilla poengtrøyen, mens Emanuele Sella (CSF Group Navigare) sykler videre i den grønne trøyen som leder at klatrekonkurransen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)