Gå til sidens hovedinnhold

Ny kamp for Brækhus

Den norske boksedronningen møter 18-åring.

Cecilia Brækhus skal 7. september i ringen mot dominikaneren Oxandia Castillo (18) i Frederikshavn. Fra og med neste uke starter forberedelsene for fullt.

Den norske proffbokseren bekreftet fredag at Castillo blir hennes neste motstander. Begge er ubeseirede verdensmestere.

Castillo tilhører klassen lett mellomvekt, én klasse over Brækhus (weltervekt). Hun overrasket en hel bokseverden da hun i februar stoppet Hanna Gabriel og ble WBO-mester i en alder av 18 år. Hun står med 12 seirer, der 9 av dem har kommet på knockout. Brækhus' statistikk er 22 strake seirer (fem knockout).

- Spennende bokser
Bergenseren gleder seg til å møte den unge bokseren fra Den dominikanske republikk.

- Castillo er sulten på å komme seg opp og fram, mens jeg er sulten på å vise at jeg fortsatt fortjener plassen blant verdens beste, sa Brækhus til NTB.

- Hun er den bokseren som sto helt øverst på ønskelisten over motstandere. Det er veldig deilig å vite at det nå blir en kamp mellom oss. Castillo er sterk, men også veldig bevegelig. Det at hun er god på flere ting gjør at det er flere lag med utfordringer, noe som er spennende, la hun til.

Oppladning i Tyskland
Brækhus forsvarte VM-beltene sine da hun i april knuste amerikaneren Mia St. John. Hun er verdensmester i WBO (World Boxing Organization), WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council) i weltervekt.

- Jeg har vært i Norge i to uker og samlet energi. Søndag bærer det tilbake til Berlin, der oppladningen starter for fullt, sa hun.

Brækhus har tro på at det kan bli seier i september, men understreker at de neste par månedene blir avgjørende.

- Det blir mye hardt arbeid. Nå blir det treningscamp helt fram til september. Jeg har tro på seier, men det blir ikke en lett kamp.

Kampen i september blir sendt på Viasat 4. (©NTB)

Kommentarer til denne saken