Det er ikke bare flyselskapene som sliter med å få folk hjem til jul. To passasjertog mellom Oslo og Kristiansand ble ståene fast ved Nelaug stasjon på grunn av strømbrudd i henholdsvis 90 og 65 minutter, melder NSB.

Feilen ble lokalisert til Oggevatn, et stykke lengre fram på skinnegangen, der en kabel hadde falt ned.

HTML EMBED

Full bagasjestopp på Gardermoen
Flypassasjerene ved Gardermoen sliter fortsatt med etterdønningene etter det dårlige flyværet.

Sjekk forsinkelsene her og se webkamera fra avgangshallen på Gardermoen her

Ved 16.45-tiden stoppet alle bagasjebåndene grunnet teknisk feil.

- Ved en feiltagelse var en nødbrems utløst. Det var ingen kjærkommen nyhet, og det resulterte i ytterligere forsinkelser. Heldigvis ble feilen opprettet innen en halvtime, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Nettavisen.

Tåken velter inn igjen
Flere avganger er opptil fem timer forsinket i kveld, melder Nyhetskanalen klokken 20., og det dårlige flyværet er fredag kveld på vei tilbake til Gardermoen, melder Nyhetskanalen.

SAS har kansellert tolv avganger og ni landinger ved Gardermoen fredag. Flere passasjerer er fraktet mot Stavanger, Trondheim og Kristiansand med buss. Fem nye avganger er satt opp lørdag, og SAS vil om nødvendig sette inn flere avganger i løpet av natten . Ekstra flygere er kalt inn.

Flykaoset preger også juleposten. Under halvparten av fraktposten var på vingene natt til fredag. Posten opplyser at de nå setter inn ekstraordinære tiltak for å få fram så mye av juleposten som mulig.