Tidligere Tromsø-spiss Ole Martin Årst (35) ga fredag beskjed om at han legger opp som fotballspiller.

Nåværende Tromsø-spiss Sigurd Rushfeldt (36) gjør det stikk motsatte. Fredag satte han sin signatur på en ny avtale.

Den nye avtalen innebærer at han fortsetter som spiller i 2010, og han skal i tillegg fungere som assistenttrener. Etter endt spillerkarriere er han garantert en trenerjobb på heltid.

Ned i lønn
Ifølge Tromsøs hjemmeside innebærer den nye kontrakten at Rushfeldt faktisk går ned i lønn.

- Vi er veldig takknemlig for at Sigurd går foran og viser holdning i den vanskelige situasjonen som både vi og andre klubber befinner oss i, der vi skal harmonisere kostnadene våre til et nytt nivå på klubbens inntekter, sier sportsdirektør Morten Kræmer, som selvfølgelig er storfornøyd:

- Sigurd er en spiller som holder meget høyt Tippeliganivå, og som vil være viktig for enhver klubb. Han har i tillegg en autoritet som person, som gjør ham i stand til å trekke resten av laget med seg. Derfor er det unødvendig å si at signeringen av denne avtalen er veldig viktig for Tromsø IL.

Spennende konturer
Slik forklarer hovedpersonen avgjørelsen:

- Jeg har hele tiden vært åpen på hvilke tre forutsetninger som måtte på plass for at jeg skulle gå løs på en ny sesong som spiller: Egen fysisk form, eget sportslig nivå og klubbens evne til slagkraftig satsning for 2010. Nå føler jeg at alle disse tingene er på plass. Jeg føler meg i fin form, og jeg ser konturene av et nytt og spennende TIL-lag som jeg gjerne vil være en del av, sier Rushfeldt.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her