De norske skøytegutta valgte å stå over 10.000 meter i OL for å satse alt på lagtempoen i Sotsji, men det skulle vise seg å bli en ny nedtur for Norge.

Det norske laget, med Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko, skuffet stort i duellen med Polen fredag og var til slutt 41 hundredeler bak i mål.

Håvard Lorentzen slet i slutten av kvartfinalen og ga dermed det polske laget et forsprang de aldri ga fra seg. Det var Norge som tok ledelsen tidlig, men Polen knappet sakte, men sikkert inn på denne ledelsen og med to runder igjen var polakkene foran.

- Trist og skuffende
Det var ventet at Polen ville bli en tøff oppgave for Norge og det viste seg altså å bli en for tøff oppgave for de norske gutta.

- Trist og skuffende. De norske gutta er gode nok for en tid som er bedre enn dette, sier TV 2 skøyteekspert Mikael Flygind Larsen på luften.

Bøkko var også skuffet etter løpet.

- Det var skuffende. Vi hadde som mål å slå Polen og gå videre. OL har vært en skuffelse og stang ut. Vi manglet noen tideler både på 1500-meteren og lagtempoen, sier Håvard Bøkko til NTB.

Dermed må Norge reise hjem fra Sotsji uten én eneste medalje. Det var ventet at Norge kunne hevde seg på 1500 meter og i lagtempoen, men begge øvelsene endte med det som må betegnes som fiasko.

Heller ikke de norske jentene hadde noen sjanse i sin kvartfinale i lagtempoen fredag. Hege Bøkko, Mari Hemmer og Ida Njåtun ble slått med tre sekunder.

Også her møtte Norge Polen.

- Unnskyld meg
Innsatsen til det norske skøytelaget har fått skøyteentusiast og tidligere sportsjournalist i TV 2, Atle Nielsen, til å reagere på Twitter.

- Jammen bra de sto over titusen. Unnskyld meg, men dette har gått kraftig innpå meg. Ny ledelse, ny trener og nye løpere, takk! skriver han.

Også tidligere OL-vinner for Norge, Johann Olav Koss, skrev på Twitter etter den norske fiaskoen frredag.

- Jeg lurer på om sportsledelsen i skøyteforbundet endelig tenker at det er på tide å stille sine posisjoner til ledighet, skrev Koss.