Gå til sidens hovedinnhold

Ny leder i Sosialistisk Ungdom

Mali Steiro Tronsmoen fra Hedmark ble mandag kveld valgt som ny leder av SVs ungdomsparti, Sosialistisk Ungdom.

(YEYE): I mai gikk en enstemmig valgkomité i Sosialistisk Ungdom (SU) inn for at Mali Steiro Tronsmoen (24) fra Hedmark skulle ta over for Kirsti Bergstø. Bergstø har takket nei til gjenvalg etter tre perioder som leder for ungdomspartiet. Mandag kveld ble Steiro Tronsmoen valgt til vervet som SUs nye leder.

Skal flytte hjem
Bergstø gir seg som SU-leder for å flytte hjem etter flere år i Oslo.

Les hele saken: SU-leder trekker seg

- Det er ikke noen kontroversiell grunn til at jeg går av. Jeg har lyst til å flytte hjem til Finnmark og fullføre utdanningen min, sa hun til Yeye i mai.

Nå tar altså nye krefter over, og Steiro Tronsmoen gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

- Jeg gleder meg veldig til dette. Vi går en veldig spennende tid i møte med valget neste år, som står mellom venstresidens velferd og høyresidens angrep på velferdsstaten. Det blir en viktig jobb å synliggjøre hva som er de virkelige motsetningene i dagens Norge, og at venstresiden har den politikken som flertallet vil tjene på, sier Steiro Tronsmoen til Yeye.

- Må være offensive
Hun vil at den rødgrønne regjeringen skal bli enda mer offensiv det siste året av sin periode.

- Det er kjempeviktig at man nå går ut og er offensiv i denne regjeringsperioden. Vi har jo hatt flere gjennomslag i denne regjeringen med felles ekteskapslov, stopp i privatiseringen av Skole-Norge og kriminaliseringen av horekunden. Den tiden som er igjen må vi bruke på å tegne opp linjene for de visjonene vi skal ha i den neste regjeringsperioden, sier Steiro Tronsmoen.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken