Gå til sidens hovedinnhold

Ny Liverpool-nedtur

Men Rafael Benitez er lettet etter uavgjort mot lille Reading.

READING - LIVERPOOL 1-1:

Liverpools håp om å vinne en tittel denne sesongen henger i en tynn tråd: Etter en svak sesong i Premier League og Champions League, er det Europa League og FA-cupen den stolte merseysideklubben må sette sin lit til.

Lørdag gjorde Reading det de kunne for å ødelegge Liverpools muligheter i sistnevnte turnering.

Laget truet faktisk Liverpool så mye at Liverpool-manager Rafael Benitez etter kampen innrømmer at han er lettet over å få muligheten til en omkamp på Anfield.

- Vil være bra for oss
- Jeg er skuffet fordi vi ikke vil spille flere kamper enn nødvendig, men dette var en tøff kamp, sier Benitez på pressekonferansen etter kampen.

- Vi har en ny mulighet på Anfield, og forhåpentligvis spiller vi bedre da.

Benitez er imponert over innsatsen som Reading-spillerne viste i lørdagens match.

- De spilte virkelig bra. Å møte Liverpool i en direktesendt tv-kamp ga dem et skikkelig løft, og de gjorde det veldig bra.

- All ære til dem, men vi er fortsatt med i turneringen, og å spille på Anfield vil forhåpentligvis være bra for oss, sier den pressede Liverpool-manageren.

Rotete forsvar
Hjemmelaget, som ligger plassert så vidt over nedrykksstreken i engelsk Championship, åpnet respektløst mot klubben som har vunnet den tradisjonsrike turneringen syv ganger.

Midtveis i første omgang ble et frispark slått inn mot bakerste stolpe i Liverpool-feltet, der Grzegorz Rasiak hadde revet seg løs fra markeringen.

Den polske spissen la ballen tilbake til makkeren Simon Church, som enkelt satte ballen i mål - til full jubel for de fremmøtte på Madejski Stadium.

Liverpool-manager Rafael Benitez jublet nok ikke fullt så mye over sitt eget lags forsvarsspill ved den anledningen.

Elegant av Kuyt
Men drøye ti minutter senere slo Liverpool tilbake.

Steven Gerrard dyttet ballen inn i feltet, der Dirk Kuyt kom på løp. Nederlenderen hoppet elegant over ballen, og spilte på den måten ut Reading-keeper Adam Federeci.

Hjemmelaget mente Kuyt var i offside da pasningen ble slått, men tv-bildene viste at nederlenderen timet sitt løp perfekt.

Steven Gerrard ble tildelt målet, og dermed var lagene like langt.

Misbrukte mulighet
Det var likevel ikke Liverpool fornøyd med, og etter pause fortsatte laget å presse på for et vinnermål.

Det ble ikke enklere for Reading da keeper Federeci måtte gå av banen med skade 20 minutter før slutt. Han ble erstattet av unggutten Ben Hamer, som imidlertid gjorde sine saker bra.

På overtid fikk Fernando Torres muligheten til å avgjøre kampen, men headingen etter et godt innlegg fra Yossi Benayoun havnet over målet.

Dermed endte kampen uavgjort, og Liverpool må ut i omkamp for å ta seg videre til fjerde runde i FA-cupen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken