Gå til sidens hovedinnhold

Ny mistenkt i Maddie-saken

Den tyske kjæresten til briten Robert Murat er formelt mistenkt i Madeleine-saken.

Det skriver portugisiske aviser mandag, melder Daily Mail. Dermed er det fire personer som er formelt mistenkt i forsvinningssaken. Robert Murat ble erklært som formelt mistenkt i mai i fjor, mens Madeleines foreldre, Gerry og Kate McCann, fikk status som formelt mistenkt i begynnelsen av september.

Den tyske kvinnen Michaela Walczuch (31) skal ifølge avisen 24 Horas ha fått status som formelt mistenkt allerede i fjor.

LES OGSÅ: - Murats kjæreste hadde Maddie

31-åringen skal ha fått endret status fra vitne til mistenkt under et politiavhør, opplyser advokaten til Robert Murat.

- Både Murat og Michaela fikk opplyst at de kun var vitner, men da de stilte til avhør, på egen fri vilje, fikk de status som formelt mistenkte slik at de skulle få flere rettigheter, sier Francisco Pagarete til avisen.

Tvilsomt alibi
Walczuch er et medlem av Jehovas vitner og hevder at hun deltok på et av gruppens møter da Madeleine ble bortført 3. mai. Møtet skal ha funnet sted i Lagos som ligger åtte kilometer fra Praia da Luz i Algarve der Madeleine ble bortført.

Men et medlem av Jehovas vitner påstår at Walczuch sluttet å gå på møtene flere måneder før bortføringen fant sted, og sår derfor tvil rundt alibiet til den tyske kvinnen. Politiet har ennå ikke sjekket Walczuch ut av saken.

Flere teorier
Det portugisiske politiet jobber ut fra flere teorier om hva som kan ha skjedd med den lille jenta. En av teoriene er at foreldrene drepte Madeleine ved et uhell og skjulte liket i etterkant. En annen teori er at Madeleine ble bortført.

Murat ble tilknyttet forsvinningssaken kort tid etter at Madeleine forsvant. Flere medier har spekulert i at han har hjulpet foreldrene med å skjule liket, mens andre spekulasjoner går ut på at han står bak bortføringen. Walczuch har blitt dratt inn i saken i kraft av hennes status som kjæresten til Murat.

Madeleine McCann (4) forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve 3. mai i fjor.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien