LIVERPOOL-TRABZONSPOR 1-0: Joe Cole fikk ikke akkurat noen drømmedebut i serien for Liverpool, da han ble utvist i hjemmekampen mot Arsenal sist søndag. Mot Trabzonspor skulle han reise kjerringa, og det startet riktig så bra.

God start
I en rufsete førsteomgang var sjansene ikke mange – om man da ser bort fra strålende heading på Maxi Rodriguez’ corner og Onur Kivrak ditto utsøkte blokk i innledningsminuttene – men da Liverpool først skulle få hull på byllen, var Joe Cole ikke overraskende sentral.

Liverpool hadde nemlig spart de fleste av stjernespillerne, og Cole var den eneste virkelig fremtredende, kreative kraften Roy Hodgson hadde villet satse på fra start, og belønningen kom like før sidebyttet.

Joe Cole spilte en utsøkt ball gjennom til persona non grata Ryan Babel, som takket for den sjeldne tilliten med å chippe ballen elegant over Onur Kivrak i mål.

Dårlig fortsettelse
Så langt var Cole helten, men da Liverpool fikk straffe etter at Lucas hadde blitt felt tidlig i andreomgangen, fortsatte Anfield-miseren for den gamle Chelsea-spilleren.

Joe Cole gikk resolutt og plukket opp lærkula, men resoluttheten var lagt fra så framtredende da ellevemeteren ble tatt. Tyrkernes gode keeper Kivrak slang seg til venstre, akkurat samme sted som Cole satte ballen. Når den i tillegg ikke plasseres helt inntil stolpen, men i stedet en halvmeter over bakken, var oppgaven enkel for Trabzonspors sisteskanse.

- Det var en dårlig straffe, innrømmet Cole etter kampen ovefor lokalavisen.

1-0 var snaut, og Liverpool ville ha mer å gå på, i alle fall hvis de skal stille med et b-preget mannskap i returen i Tyrkia neste uke. Joe Cole forsøkte å revansjere seg da han fyrte av fra skrått hold minutter etter straffemissen, men verken hans eller noen av de andre Liverpools avslutninger ville inn i nettmaskene. Fernando Torres så riktignok livlig ut etter innbyttet, mens debutant Christian Poulsen fikk et mål - sannsyligvis korrekt, skal man tro rapportene - annullert, og kan det fort bli i tøffeste laget for Merseyside-laget å avansere til gruppespillet i Europa League.

- 1-0 er ikke et dårlig resultat, men det blir tøft for oss der borte siden de er et godt lag, sa Roy Haodgson etter kampen.

God Alanzinho
Det er gode nyheter for Alanzinho, som spilte det meste av andreomgangen for Trabzonspor. Den gamle Stabæk-helten var mye involvert i den tida han fikk på Anfield, og viste flere ganger at de frekke fintene fra Stabæk-tida fortsatt sitter, selv om han var noe mer defensivt orientert enn i sine norske velmaktsdager.

HTML EMBED