Gå til sidens hovedinnhold

Ny Obiora-gransking

Sivilombudsmannen har på eget initiativ bedt om fullt innsyn i dokumentene i Obiora-saken, og vil gjennomføre en egen gransking.

Riksadvokaten henla før jul Obiora-saken da han mente at politimennene som arresterte Eugene Obiora i Trondheim i september 2006, ikke visste at det kunne være livsfarlig å legge en person i mageleie, og at de derfor ikke kunne straffes for at Obiora døde under pågripelsen.

Nå tar saken imidlertid en ny vending.

Ifølge TV 2 Nyhetene har Sivilombudsmannen på eget initiativ bedt om fullt innsyn i Obiora-saken og lest hele Riksadvokatens avgjørelse.

(Saken fortsetter under videovinduet)

204961

- Etter å ha lest den, kom jeg til at det nok er grunn til å stille noen spørsmål til riksadvokaten, sier Sivilombudsmannen til kanalen.

Da TV 2-reporteren spurte Sivilombudsmannen om det var muligheter for at hans granskning ville få noen konsekvenser, var svaret:

- Det vil tiden vise. Jeg vil ikke forutse noe som helst, jeg har jo ikke tatt noe standpunkt på forhånd. Jeg vil undersøke om det er gjort feil fra myndighetenes side. Hvis vi finner at det er gjort feil, må vi jo ta stilling til hva som skal gjøres.

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday