I forkant av OL i Beijing sto både Stian Remme og manager Per-Ivar Bøe lamslåtte tilbake, etter at Lars Petter Nordhaug slo kloa i den siste OL-plassen.

- Jeg får en dårlig smak i munnen av dette, uttalte Remme til BA den gang.

Team Sparebanken Vest forsøkte i det lengste å få omgjort innstillingen fra Steffen Kjærgaard og Olympiatoppen, men lyktes ikke. Etter VM-uttaket mandag kveld, er ikke overraskelsen like stor - men skuffelsen biter fortsatt.

- Stian øynet nok at dette skulle skje. Han har sluttet å bli skuffet. Men man blir oppgitt. Dette blir for dumt, rett og slett, sier Bøe til Nettavisen på vegne av seg selv og Remme.

- Felt av uhell
For mens vestlendingen var på vei tilbake fra Tour of Bulgaria, tikket uttaket inn på sms fra sportssjef Steffen Kjærgaard.

Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av at Nordhaug ble vurdert å være i bedre slag etter innsatsen under Tour of Ireland, mens Remme ikke nådde helt opp i Bulgaria.

At Ivailo Gabrovski til slutt vant rittet, mener Bøe er et utslag av tilfeldigheter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Steffen vet godt hva som skjedde, men dette er ikke overraskende lenger. Det får bli som det blir, men det er tøys at en ikke gir en ny rytter sjansen, når de to andre mislyktes forrige gang, sier Bøe og tenker på Nordhaug og Rasch i OL.

- Ettersom den andre muligheten (Remme) også er en god bakkeklatrer, så blir det litt håpløst, legger han til.

- Presterte han godt nok i Bulgaria?

- Stian mistet sjansen til å vinne rittet da han fikk et maskinuhell på den ene kongeetappen. Han fikk ikke service på et par minutter, og da kjørte alle konkurrentene forbi ham. Hadde han blitt topp 3 der, tror jeg dette uttaket kunne blitt veldig annerledes.

Syvdagersuhell?
Kjærgaard er ikke helt på linje med sin verbale motpart i denne saken.

- Det er riktig at Stian hadde et teknisk uhell, og jeg vet også at det er forklaringen de fronter i etterkant. Men han hadde vel ikke syv dager med tekniske uhell, hadde han? undrer Kjærgaard.

- Har du forståelse for skuffelsen rundt avgjørelsen?

- Ja, det skjønner jeg veldig godt. Men min jobb er å se alle rytterne i en sammenheng. Per-Ivar ser bare sine egne ryttere. Og ser du dine egne ryttere hver dag, så synes du de er flinke.

Vrient uttak
Kjærgaard forsvarer uttaket med at Nordhaug virker å være i best slag av de VM-aktuelle rytterne for øyeblikket.

Dermed danket han ikke bare ut Remme, men også Gabriel Rasch fra VM-laget som skal kjempe i italienske Varese i tidsrommet mellom 26-28 september.

- Det har aldri vært så vanskelig å ta ut laget før. Men det er for så vidt et positivt problem, sier han.

- Lars Petter har i løpet av den siste måneden vært med å slåss helt inn til finalen i rittene han har kjørt, mens Gabriel har en tendens til å dette av når det klemmes skikkelig til. Det var omtrent den samme vurderingen som felte Mads Kaggestad for et par år siden. Da var det Gabriel som i stedet fikk sjansen, sier Kjærgaard.

Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen er Norges to øvrige innslag under fellesstarten den 28. september.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).