Gå til sidens hovedinnhold

Ny pinlig rekord i Masters

Etter fem utsettelser som tok over fem timer sammenlagt, måtte den 69. utgaven av Masters vente bare 105 minutter på en ny rekord. Og det var en pinlig sådan.

Billy Casper vant Masters i 1970, og får, i likhet med alle andre tidligere mestere, en invitasjon om å være med hvert år. Casper hadde ikke deltatt siden 2001, men tok turen tilbake til Augusta i år.

73-åringen angrer kanskje på det i dag.

På hull 16, som ikke er mer enn 154 meter langt, og følgelig et par tre-hull, brukte Casper hele 14 slag. Han slo ballen fem ganger i vannet, før han endelig kom over med tørr ball. Deretter tre-puttet han for å få ballen i hullet. 14 slag på hull 16 er tre slag mer enn det Herman Barron brukte for 55 år siden, og ett slag mer enn rekorden på et hvilket som helst hull på banen.

Tom Weiskopf og Tommy Nakajima vet litt om hvordan det er. Weiskopf brukte 13 slag på det 12. hullet i 1980. Nakajima hadde samme score på hull 13 to år tidligere.

Men Casper var ikke ferdig med rekordene ennå. Han begynte runden sin med to trippel bogeys, og gikk første ni hull på 57 slag – 21 over par. Det er turneringens verste score med overlegen margin – åtte slag over den tidligere rekorden.

Han gikk rundt på 106 slag.

Chris DiMarco leder etter første dag, selv om han ikke er ferdig med sin første runde ennå.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken