Ved 10-tiden tirsdag er det ventet at ankesaken mot nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French kommer i gang i Kisangani i Den demokratiske republikken Kongo. Rettssaken vil bli holdt i de samme lokalene som sist, men hele dommerpanelet er byttet ut, melder NRK.no.

Fikk fem ganger dødsstraff
De to ble dømt for drapet på Abedi Kasongo i første rettsrunde i en militærdomstol for to måneder siden. De ble også dømt for drapsforsøk, spionasje, ulovlig besittelse av våpen og etablering av kriminelt forbund. Dommen var dødsstraff på alle de fem tiltalepunktene.

Nordmennenes norske advokat, Morten Furuholmen, ankom Kisangani søndag. Han stiller kun som observatør i retten, mens Moland og Frenchs forsvares av en kongolesisk advokat. Det blir ikke André Kibambe, som forsvarte de to i første rettsrunde, men Guillaume Likwala, ifølge VG Nett.

Stiller med nye sko og klær
Under rettssaken i Kisangani for en måned siden møtte Moland og French med langt skjegg, uflidd hår og slitte klær. Denne gangen har Furuholmen rådet nordmennene til å opptre mer presentabelt.

- Jeg tror ikke nye sko, klær og belter vil ha noen betydning for rettssaken, men det har noe med at vi viser respekt, uttalte Furuholmen til Nettavisen mandag.

Vil forklare seg
Furuholmen har også rådet de to til å forklare seg, et råd Moland og French sier de vil følge.

- Vi vil prøve å forklare oss overfor dommeren - men også overfor publikum både i Kongo og i Norge - for å få litt mer klarhet i flere av disse mytene som er blitt dannet rundt oss. Kanskje vi kan få litt mer klarhet i vår side av saken sier French ifølge NRK.no.

Les også: - Denne mannen skal hjelpe French

Furuholmen sier til Nettavisen at han ikke tror dødsdommen til nordmennene vil falle bort under ankesaken, men tror det er mulig å få til en avtale mellom norske og kongolesiske myndigheter om en soningsoverføring til Norge.