Gå til sidens hovedinnhold

Ny skudd-alarm i Malmö

En mann skal ha blitt beskutt ved Pildammsparken.

Fredag kveld skal det igjen ha vært skutt mot mennesker i Malmö. Like etter klokken 19 ringte en mann i 30-årene til politiet og fortalte at han var blitt beskutt i nærheten av Pildammsparken.

Mannen, som skal ha blitt beskutt, kom syklende på en sykkelsti ved kjøpesenteret Mobilia da noen plutselig åpnet ild fra noen busker. Ingen av skuddene skal ha truffet mannen.

Etter hendelsen flyktet syklisten fra stedet og varslet politiet.

Ifølge Aftonbladet skal store styrker nå være sendt ut til området rundt parken.

- Det er politi rundt hele parken. De går rundt i parken og søker med lommelykt og sporhunder. Det er en enorm mengde politi her, sier Aftonbladets reporter på stedet.

Området der skuddløsningen skal ha inntruffet er avsperret i påvente av tekniske undersøkelser.

At skudden kommer når det er mørkt og i boligområder tyder både på planlegging og gode lokalkunnskaper mener politiet. De tror de har å gjøre med en mann som er «mellom 20 og 40 år gammel. Samme våpen, ett håndvåpen med grovt kaliber, har vært benyttet ved flere skuddepisodene, melder TT.

Pågått ett år

Inntil fredagens hendelser var det registrert 15 tilfeller der personer med innvandringsbakgrunn er blitt beskutt i Malmö. Skyteepisodene er spredt over en tidsperiode fra oktober i fjor til nå.

Flere av ofrene ble påført alvorlige skuddskader. Så langt har ett av tilfellene ført til døden.

20 år gamle Trez West Persson ble skutt og drept i en bil like ved en moské i Malmö 10. oktober i fjor.

- Godt planlagt

Torsdag ble to kvinner skutt på gjennom et vindu i en leilighet. Det er uklart om hendelsen kan kobles til de andre skyteepisodene.

Men politiet utelukker ikke at det er den samme gjerningsmannen som har alle skuddene i Malmö.

En politigruppe jobber nå med å tegne et bilde av hvem gjerningsmannen kan være.

Jan Olsson ledet etterforskningen av Lasermannen. Han har ingen innsikt i den pågående etterforskningen, men kan gi et inntrykk av hvem det er som har skutt mot tilfeldige offer i Malmö.

- Denne personen har gjort dette seksten ganger og ikke blitt arrestert. Da er det sannsynlig at person planlegger aksjonene godt, sier Jan Olsson TV4Nyheterna.