Gå til sidens hovedinnhold

Ny skuffelse for Liverpool

Liverpool har hentet inn en rekke spillere i sommer, men er neppe noe nærmere seriegull av den grunn.

Craig Bellamy, Jermaine Pennant, Mark Gonzalez, Gabriel Paletta, Fabio Aurelio og nå sist Dirk Kuyt. Liverpool har sannelig ikke ligget på latsiden på overgangsmarkedet i sommer.

Og laget ser også mye sterkere ut denne sesongen enn hva tilfellet var i fjor.

Bedre kantspillere
Spesielt kantspillet bør bli vesentlig giftigere den kommende sesongen, med «Speedy» Gonzalez på venstrekanten og hurtigtoget Jermaine Pennant på høyrekanten. Spørsmålet er hvor dyktige Liverpools spisser er til å omsette innleggene i scoringer?

TV 2 Nettavisen er nemlig skeptisk til Peter Crouchs målteft.

Den høye spissen er ikke så god i luftrommet som mange eksperter skal ha det til, og treffer sjelden godt med headingene. Det betyr at ansvaret i stor grad vil ligge på Craig Bellamy og Dirk Kuyt. Det er gode spisser, bevares, men i Premier League finnes det bedre – som for eksempel Andrej Sjevtsjenko i Chelsea.

God manager
Likevel; vi er ikke skråsikre på at Liverpool ender på fjerdeplass. Det er farlig å undervurdere Rafael Benitez. Han har taktiske ferdigheter som sannsynligvis overgår vår sportsredaksjon, og henter inn spillere som han vet passer det systemet han ønsker å bruke.

I tillegg mener vi at Steven Gerrard fortsatt er blant verdens beste spillere – og at han til og med kan bli enda bedre. Samarbeidet med Xabi Alonso sentralt i laget bør også bli bedre, og i tillegg har Momo Sissoko vist tegn til at han både ønsker og evner å prege ligaen i enda større grad den kommende sesongen.

Forsvaret er det lite å utsette på; anført av Jamie Carragher og Sami Hyypiä er det kanskje det mest solide i hele Europa. Denne sesongen har Benitez også alternativer i form av Daniel Agger og Gabriel Paletta.

Tøft i toppen
Konklusjonen vår er at Liverpool nok en gang vil kjempe i toppen, og at det trolig blir en jevn og tøff kamp med Arsenal og Manchester United om andreplassen.

Vi tror Liverpool ender på fjerdeplass.

Den stolte merseysideklubben har ikke vunnet den engelske toppserien siden 1990. Laget har hentet hjem FA-cuptrofeet, Uefa-cupen og Champions League – men har gjort det til en tradisjon å rote bort for mange poeng til å kunne konkurrere om gullet.

Men i disse dager er det kanskje først og fremst Chelseas bunnløse pengebinge som er problemet.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken