En drøy sluttspurt fra hjemstedet, lekte Stian Remme og Kurt Asle Arvesen katt og mus i NM-løypene rundt Fana i sommer.

Til slutt viste Arvesen seg som den beste taktikeren, men det kan det bli en slutt på i fremtiden.

Nå blir nemlig CSC-proffen Remmes treningsmentor:

- Kurt skal hjelpe meg denne sesongen, og vil fungere som treneren min. Vi skal finne en felles struktur på treningsarbeidet. Dette er både spennende og motiverende for meg, sier Stian Remme til Nettavisen.

Til Eresfjord for å lære
Det var lokalavisen Bergens Tidende som søndag omtalte det nye samarbeidet. Det har sammenheng med at 26-åringen bytter lag fra Team Sparebanken Vest, til Team Joker Bianchi.

I tillegg bestemte Knut Bøe å gi seg som vestlendingens personlige trener.

Dermed ble kompisen og forbildet fra Eresfjord løsningen. Allerede til helgen møtes de to for å trekke opp de store linjene midt i ”Arvesen-land”.

- Han er en erfaren mann med vanvittig mye kunnskap. Vi skal ha en samtale i løpet av helgen, bekrefter Remme.

Ville ha Remme til CSC
Arvesen forsøker nå å slå seg opp på markedet innenfor treningsveiledning her til lands. Gjennom firmaet KAKA-trening, skal både han og treningskamerat Knut Anders Fostervold bistå norske talenter med oppfølging, treningsprogram og årlige samlinger.

Prosjektet med Stian Remme har enda større ambisjoner. Hør bare her:

- Ønsket mitt var at Stian var med i CSC allerede i år, men det ble ikke slik. Om han fortsetter å kjøre slik han har gjort og får seg noen flere seirer, tror jeg sjansen er stor for at vi får se Stian på et topplag i tiden som kommer, sier Arvesen til BT.

Gir seg selv to år til
Slettes ingen dårlig attest å ta meg seg videre for rytteren som endte rett på utsiden av både OL og VM denne sesongen.

- Selvfølgelig er det smigrende å høre. Det er å bli proff er i seg selv veldig vanskelig og CSC er kanskje verdens beste lag.

- Jeg har tatt steg hvert år og håper bare at utviklingen fortsetter.

- Når er det for sent å bli proff?

- Det er litt vanskelig å si. Sykkelsporten er i endring den også. Tidligere var det vel nærmest kjørt når man passerte 25 år, men slik er det ikke lenger. Gabriel Rasch var jo over 30, da han ble proff. Jeg holder på så lenge jeg føler at jeg utvikler meg, men jeg håper at det kan skje noe i løpet av en toårsperiode, sier han.

Ikke bitter etter vraking
- Føler du at du mistet gode sjanser til å vise deg fram internasjonalt ved å havne utenfor både VM og OL?

- Nei, jeg føler kanskje heller at medieoppslagene ble litt voldsomme rundt min person etter de uttakene. Det er alltid en som må være igjen. Jeg hadde en sjanse siden Thor Hushovd meldte forfall og det var en vanvittig gulrot for meg å være med i diskusjonen. Men det er ikke mange som ikke kjører på det nivået til vanlig, som får slike sjanser. Det er kanonharde løp.

Så gjenstår det å se om den nye mentoren kan åpne også den døren i fremtiden.

- Det hjelper ikke å sykle fort hvis ingen vet om det. Jeg kan bruke mitt nettverk til Stian fordel, mener Arvesen - men tenker da sjansen til å bli utenlandsproff.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).