Gå til sidens hovedinnhold

Ny tyfon rammer Filippinene

Tyfonen «Parma» har truffet Filippinene - flere tusener evakueres.

For åtte dager siden ble Filippinene rammet av tyfonen Ketsana, som drepte mer enn 200 mennesker. Nå rammes Filippinene på nytt av tyfonen Parma.

Stormen forventes å treffe den nordlige kystlinjen, i et område bosatt av fiskere og bønder, skriver CNN.

LES OGSÅ:Kan tjene på naturkatastrofene

Ifølge nettstedet skal flere Filippinere frykte det verste. I hovedstaden Manila skal befolkningen ha hamstret til seg mat og drikkevann.

Manila ble hardt rammet av flom i forrige uke, etter tyfonen Ketsana.

- Vi hadde traumatiske opplevelser med Ketsana, sier filippineren Arturo Fidelino til CNN. – Vi vil ikke at dette skal skje igjen.

Flere tusener evakueres
Flere tusener filippinere har blitt evakuert. Myndighetene har også oppfordret folk til å bli i sine hjem selv om de bor i et område som er forventet å bli direkte truffet av tyfonen Parma.

Årsaken er at myndighetene frykter store oversvømmelser og jordskred.

Krisetilstand
President Glora Macapagal-Arroyo har erklært krisetilstand i landet. Hun har også gitt politiet ordre om å bruke makt til å evakuere innbyggere som nekter å forlate hjemmene sine.

Ordren gjelder hovedsakelig områdene ved Camarines Norte, Aurora, det nordlige Quezon, Polillo-øya, Isabela og Cagayan-provinsen.

De evakuerte skal transporteres til skoler og varehus i høylandet.

Frykter tyfonen vil ramme Taiwan
Parma forventes å treffe de nordlige delene av Filippinene, og man frykter at tyfonen også vil treffe Taiwan, skriver nyhetsbyrået AP.

Man har allerede begynt å evakuere landsbyer i den sørlige regionen Kaohsiung.

Kommentarer til denne saken