Gå til sidens hovedinnhold

Ny vending i Politkovskaja-saken

For første gang etterforskes tsjetsjensk politi for drapet på journalisten Anna Politkovskaja.

- Vi ser på dette som et første positivt skritt mot å løse denne drapssaken, sier Nina Ognianova i den amerikanske presseorganisasjonen CPJ (Committee to Protect Journalists) til Kanal 24.

Ny utvikling
Det var under et møte i det russiske utenriksdepartementet mandag at CPJ fikk informasjon om den nye utviklingen i saken. Men påtalemyndigheten i Moskva har så langt ikke bekreftet at ledende polititjenestemenn i Tsjetsjenia nå er under etterforskning.

Politikovskaja ble drept utenfor sitt eget hjem i Moskva i oktober i fjor. Hun skrev flere kritiske artikler om president Vladimir Putin og krigføringen i Tsjetsjenia. Putin har blitt beskyldt for å trenere etterforskningen.

Nå kan det altså se ut som om russisk politi har gitt etter for internasjonalt press.

- Ikke hovedspor
- Russisk UD understreket samtidig at tsjetsjeniasporet ikke er hovedsporet, men ett av mange som politiet nå følger, sier Ognianova.

Norsk Journalistlag har engasjert seg i denne saken, og kaller utspillet fra Moskva for et røykteppe.

- Dette kommer flere måneder for sent. Det har vært så lite informasjon og framdrift i denne saken. Det er åpenbart at russiske myndigheter ikke ønsker en reell etterforskning i denne saken, sier NJ-leder Ann-Magrit Austenå til Kanal 24.

Reklame

Best i test påskeegg 2021