Gå til sidens hovedinnhold

Nye israelske luftangrep

Israelske kampfly angrep onsdag kveld en palestinsk geriljabase nær libanesiske Beirut.

FÅ SISTE NYTT PÅ MOBIL

Er du i nærheten? Kontakt oss på 21 00 60 10, send SMS/MMS «NATIPS» til 1984, eller send mail tilvaktsjef@nettavisen.no

Det rapporterer libanesiske sikkerhetskilder, ifølge nyhetsbyrået AP.

Basen som er angrepet ligger bare 16 kilometer fra Beirut, og var onsdag kveld det nærmeste luftangrepet som har vært gjort mot den libanesiske hovedstaden.

Israels statsminister Ehud Olmert sa tidligere onsdag at han holdt den libanesiske regjeringen ansvarlig for sikkerheten til de to kidnappede soldatene, og han kalte bortføringen for en krigshandling mot Israel.

Han advarte også om at det israelske svaret vil være «tilbakeholdent, men veldig, veldig, veldig smertefullt», og godkjente tidligere onsdag kveld angrep på Libanon.

Les mer om bakgrunnen for konflikten her.

Onsdag ettermiddag opplyste det israelske militæret at dets land-, luft- og sjøstyrker hadde truffet mål i åtte Hizbollah-baser og fem broer i det sørlige Libanon.

- Eneste de forstår
Angrepene er svar på drap og kidnapping av ytterligere to soldater som Hizbollah har tatt på seg ansvaret for. Israelsk militære endret onsdag kveld tallet på drepte soldater fra sju til åtte.

- Vi har brukt alle diplomatiske virkemidler for å få løslatt våre fanger, men Israel forstår kun maktspråk. Vi har ødelagt en stridsvogn og en radarstasjon, og drept syv israelske soldater, sa Hizbollahs Abdel Al-Majjed i et eksklusivt intervju med TV 2 Nettavisen onsdag på telefon fra Beirut tidligere onsdag.

Advarer Israel
Hizboallah-leder Hassan Nasrallah advarer Israel mot å forsette angrep mot Libanon.

- Israel må ikke true oss. Vi er klare til konflikt i en grad som fienden og dens allierte ikke kan forestille seg, sa Hizbollah-leder Sjeik Hassan Nasrallah onsdag kveld.

Han legger til at Israel må løslate samtlige 10.000 soldater - hvis ikke vil Hizbollah fortsette å bortføre israelske soldater.

Libanons naboland Syria på sin side legger skylden på den eskalerte situasjon hos Israel.

Syria har tette bånd til Libanons Hizbollah, og landet huser topplederne i den militante Hamas-gruppen, som i juni drepte en fanget israelsk soldat på Gazastripen.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken