Gå til sidens hovedinnhold

- Nye opplysninger i Høiby-saken

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Voldsdømte Espen Høiby har engasjert privatetterforsker Tore Sandberg for å bli frikjent.

Kristiansand tingrett dømte Høiby 1. september til 60 dager ubetinget fengsel og 40.000 kroner i erstatning og oppreisning for vold mot ekskjæresten. 4. desember avviste Agder lagmannsrett for tredje gang å ta dommen opp til ny behandling.

Mandag påkjærte Espen Høiby avslaget. Dermed må retten for fjerde gang ta stilling til om Høiby skal få behandlet straffesaken på nytt.

Ikke troverdig
Bakgrunnen er at innleid privatetterforsker Tore Sandberg skal være i stand til å bevise at ekskjærestens forklaring i retten ikke er troverdig - etter samtaler med en rekke personer på Sørlandet.

Privatetterforskeren sier til TV 2 Nettavisen at han har overlevert to skriftlige rapporter til forsvarer John Christian Elden i romjulen.

- Min etterforskning knytter seg ikke den konkrete hendelsen ved Søgne gamle prestegård, presiserer Sandberg. Likevel mener forsvarer Elden at det nå er fremkommet nye opplysninger som lagmannsretten må ta stilling til.

Dessuten mener Høibys forsvarer at aktor var inhabil da tingretten behandlet saken i høst, fordi han formelt sett var siktet av Politiets særskilte etterforskningsorgan (Sefo) for straffbare forhold.

Fratatt jobben
Dommen falt på dagen ett år etter at voldshandlingene på 40-årslaget på prestegården fant sted, natt til 1. september 2002.

Sjef-flygeren Espen Høiby ble umiddelbart satt på bakken i SAS og fratatt jobben som basesjef inntil rettskraftig dom foreligger.

- Høiby mener dommen er feil, og vil ikke ha en uriktig dom stående på seg. Det er hans mantra, og han benytter de rettsmidler han har til rådighet, sier forsvarer John Christian Elden (bildet) til TV 2 Nettavisen.

I tingretten var partene uenige om hvor fulle de var, og især hvor full Høibys ekskjæreste hadde vært. Dette skal ikke være et tema i Sandbergs rapport, ifølge Elden.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter