Gå til sidens hovedinnhold

Nye overgrep mot kvinner på svensk musikkfestival

Flere seksuelle overgrep er søndag anmeldt til svensk politi under Peace & Love-festivalen i Borlänge i Sverige.

- Vi har seks anmeldelser for seksuelle overgrep og to pågripelser i løpet av natt til søndag, sier talsmann for politiet Lars Byström til TT.

Kvelden før anmeldte to kvinner seksuelle overgrep, og lørdag gjenkjente de gjerningsmannen på festivalen. De tok straks kontakt med politiet, som pågrep ham.

Fredag kveld anmeldte også en kvinne at hun ble voldtatt midt i folkemengden, men ifølge Byström er ingen pågrepet i forbindelse med den episoden.

Lørdag sendte festivalens arrangør ut en oppfordring til de mannlige publikummerne om å oppføre seg.

– Killar, skjerp dere, for faen. Det handler om at det skal være kult for alle å gå på festival, heter det i oppfordringen.

LES mer: Alexandra (17) ble antastet på festival: - Han stakk to fingre opp mellom beina mine

Et mønster

Under festivalen Putte i Parken i Karlstad tidligere i sommer kom det inn 35 anmeldelser om seksuelle overgrep, der unge jenter skal ha blitt befølt innenfor klærne, kløpet på bryst og rumpe og forsøkt kysset mot sin vilje. Det yngste offeret skal bare ha vært tolv år.

– Det er samme mønster som tidligere. Unge gutter omringer unge jenter og tafser på dem, sa vakthavende Per-Arne Eriksson ved politiet i Värmland til Expressen da.

Flere personer er pågrepet.

LES også: Flere anmeldte voldtekter på svensk festival

Voldtatt blant publikum

Under Bråvallafestivalen i Norrköping ble det anmeldt fem voldtekter, og under Säljerydsfestivalen utenfor Växjö kom det inn én voldtektsanmeldelse.

Én av voldtektene under Bråvallafestivalen skal ha skjedd midt blant publikum under en konsert med artisten Zara Larsson torsdag. Hun reagerte sterkt på hendelsen.

– Jeg hater gutter, skrev Larsson på Twitter, og la til at hun ikke orker flere som påpeker at ikke alle gutter begår overgrep.

LES: Slik raser Zara Larsson etter voldtekten
OG her: Mumford & Sons boikotter Bråvalla etter overgrepsanklagene

Kommentarer til denne saken