Gå til sidens hovedinnhold

Nye pupper i lunsjen

Fett fra magen eller rumpa kan brukes til nye bryster.

(SIDE2): Forskere mener fett fra magen eller rumpa kan brukes til å utvikle pupper. Behandlingen kan gjennomføres på en time – eller i lunsjpausen. Det tar deretter seks måneder før resultatet synes.

Prosedyren
Det skrives detaljert om behandlingen i «Chemistry and Industry Magazine», melder BBCNews. Forskerne hevder en blanding av fett med konsentrerte stamceller, som når de injiseres i brystene, tilskynder vev til å vokse.

Behandlingen kan blant annet hjelpe kreftpasienter som har måttet fjerne et bryst, mener forskerne.

Å bruke fett og hud fra pasientens egen kropp til å gjenoppbygge andre kroppsdeler er ingen ny ide, skriver avisen. Forskerne påpeker imidlertid at de foreløpig er usikre på den nye behandlingen, men mener at stamcellene sender ut signaler som får blodkar til å vokse og oppfostrer nye vev.

Må forske mer
- Vi trenger å vite hvordan disse cellene fungerer når de er i brystet, før noen store påstander kan bli konstruert, sier Rajiv Grover ved «the British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (Baaps)».

Klinisk sykepleier Antonia Dean, og spesialist på brystkreft, mener også at behandlingen krever ytterligere undersøkelser. Det må sjekkes hvor lenge de nye brystene faktisk varer, og også sikkerheten for kvinner som har hatt svulst.

Firmaet som jobber med behandlingen håper å introdusere prosedyren for Europa i 2008.

Les mer om helse og trening her.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album