Gå til sidens hovedinnhold

Nye tips etter dobbeltdrap

Bildene av Yuhang Wu (22) og Ningyan Yu (23) har gitt politiet mange nye tips i dobbeltdrapssaken i Oslo. Flere av tipsene er kommet fra miljøer politiet ikke hadde oversikt over.

Drapet på det kinesiske studentparet i Oslo har rystet kretsen rundt dem. Både på skolen i Sarpsborg og i hybelhuset i Oslo har politiet de siste dagene drevet intensiv etterforskning.

Egne lag med politifolk arbeider på hver sin kant, både på Norsk Instrument Akademi i Sarpsborg og med hybelhuset på St. Hanshaugen i Oslo.

Pengeproblemer
- Vi har gjennomført mange vitneavhør, men det vil bli langt flere. Vi er midt oppi arbeidet med å samle inn store mengder informasjon, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Han understreker at politiet, til tross for mange teorier i mediene, ikke har pekt seg ut en spesiell retning som er mer interessant enn andre.

Flere gjerningsmenn
Politiet holder muligheten åpen for at det kan ha vært flere gjerningsmenn i den groteske drapssaken.

I løpet av de siste dagene har mange spekulert i at det drepte kjæresteparet som delte en liten hybel på 13 kvadrat, slet med pengeproblemer.

En av grunnene til disse pengeproblemene kan ha vært gjeld de hadde pådratt seg for å få reise til Norge som studenter.

Skulle gifte seg
Skolen de to gikk på, Norsk Instrument Akademi i Sarpsborg, bekrefter overfor NRK at studnetparet ikke har vist seg siden jul. De hadde bedt om permisjon for å gifte seg.

Pårørende av de drepte er ventet til Norge i slutten av denne uken. Politiet håper at samtaler med disse kan gi verdifulle opplysninger i etterforskningen.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping