Gå til sidens hovedinnhold

- Nye tunnelkrav

Veidekke må lage en ny rapport for videre arbeid med Hanekleivtunnelen - raskt!

Ulykken i Hanekleivtunnelen i går kveld gjør at Veidekke omdisponerer sine folk til sikringsarbeid i andre deler av tunnelene, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Etter planen skulle tunnelen åpne 6. juli, og Veidekke håper det skal gå.

- Det for tidlig i si noe om hva slags betydning ulykken får for ferdigstillelsen av sikringsarbeidet. Vi håper selvsagt at veien skal stå ferdig til 6. juli som planlagt. Det er foreløpig ingen grunn til å anta at det blir forsinkelser, men først må etterforskningen gå sin gang og rutinene gjennomgåes av politiet og arbeidstilsynet, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke ASA.

Veidekke må blant annet gjennomgå prosedyrene for å sprøyte betong i Hanekleivtunnelen på nytt - før arbeidet kan gjenopptas.

- Ulykken skyldtes to dårlige bolter, så vi må nok sikre dette enda bedre. Vi er bedt om å gjennomgå en del ting på nytt, bekrefter kommunikasjonsdirektør Kari K. Henriksen i Veidekke overfor Nettavisen.

På befaring
Arbeidstilsynet innledet befaringen på ved Hanekleivtunnelen tirsdag klokken 11.15. Hensikten med møtet var å se om det er forsvarlig å gjenopprette arbeidet i tunnelen, samt å finne ut om det har skjedd noe ureglementert under sikringsarbeidet.

- Det er en svært beklagelig ulykke. Arbeidstilsynet og politiet må gå gjennom saken og se på rutinene. Jeg forventer å få en rapport fra dem når de har gjort sitt arbeid, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til Kanal24.

- Må møte
Høyre ber samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) møte i Stortinget for å orientere om tunnelskandalen i Vestfold, skriver Dagsavisen.

Ifølge Trond Helleland (H) må Navarsete møte i Stortinget siden ekstrabevilgningene på 350 millioner til tunnelsikring , skal behandles.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn