Sysselsettingsrapporten ADP Employment Report viste et fall i sysselsettingen i privat sektor i USA på 39.000 fra august til september.

Det var vesentlig svakere enn ventet, og gjorde at positive børser umiddelbart falt noe tilbake. Oslo Børs Hovedindeks falt fra 389 til 387 poeng i minuttene etter rapporten.

Ifølge Briefing.com ventet analytikerne i snitt en vekst på rundt 18.000 i september.

På den positive siden ble endringen for august revidert fra minus 10.000 til pluss 10.000.

ADP-rapporten estimerer sysselsettingsutviklingen basert på tall fra 500.000 amerikanske bedrifter. Denne rapporten omfatter ikke offentlig sektor, slike de offisielle tallene gjør.

- Ingen kraft
Fallet i september kommer etter syv måneder på rad med oppgang, men den gjennomsnittlige oppgangen i disse syv månedene var bare 34.000, noe som er klart mindre enn det antall jobber som må skapes i USA for å holde følge med veksten i arbeidsstyrken.

- Det er rett og slett ingen kraft i sysselsettingen, heter det i rapporten.

Fredag kommer den offisielle, månedlige sysselsettingsrapporten for september. Ifølge Briefing.com er det i snitt en økning i sysselsettingen i privat sektor på 74.000, mens den totale sysselsettingen ventes å være uendret. Forventningene kan godt bli nedjustert etter dagens ADP-rapport.

Det offentlige trekker ned
Tidligere i år ble det hyret inn mange i midlertidige offentlige stillinger i forbindelse med en folketelling, men de siste månedene har disse igjen mistet jobben. Derfor trekker offentlig sektor nå nedover i sysselsettingsstatistikken.

Analytikerne tror i snitt at arbeidsledigheten vil øke fra 9,6 prosent i august til 9,7 prosent i september.