Gå til sidens hovedinnhold

Nyhetskanalen endelig på luften

Klokken 1200 i dag var ventetiden over. Norge har fått sin første rene nyhetskanal.

(iBergen.no)

Se nyhetskanalen gratis her

Bare fire måneder etter at styret vedtok for å gå for den rene nyhetskanalen, ble den i dag sendt ut til folket. Nå kan du la deg oppdatere på nyheter fra hele verden 18 timer i strekk, hver dag inkludert julaften og 17.mai.

- Dette blir tidendes nyhetsmaraton der det ikke er noen målstrek. Nyhetskanalen skal følge tett de viktigste sakene i verden og i Norge fra time til time gjennom dagen. Dette blir en kanal som serverer nyheter, politikk, utenriks, krim, børs, finans og sport når det passer brukerne å la seg oppdatere, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther om den nye kanalen som kom på luften på slaget 12.00 i dag.

- Dristig satsing
Kulturminister Trond Giske mener den nye kanalen kommer til å forandre folks vaner.

- Det er to grunner til at en medieminister velger å komme til en slik åpning. For det første er dette en modig og dristig satsing av TV 2. For det andre viser TV 2 ved å starte 2007 med en slik satsing at mediebransjen er i endring. Nyhetskanalen kommer til å fordre nyhetsbildet for oss som lever i det og med det., sa Giske.

Han minnet også om at en ren nyhetskanal også ble prøvd ut for 10 år siden - den gang uten noe særlig suksess.

Samarbeidsprosjekt
Tv 2 Nyhetskanalen kommer til å samarbeide tett med både Kanal 24, NA 24, Nettavisen og Tv 2 Interaktiv. Det skal gjøre kanalen til landets viktigste nyhetsmaskin. Og mottoet i redaksjonen er rett og slett at kanalen skal redde verden.

- Et mediehus som vil bli tatt seriøst som nyhetsleverandør, må komme med nyhetene når de skjer. Vi skal levere historiens kladdebok, selv om det også blir rom for analyser og kommentarer. TV 2s Nyhetskanalen skal være med på å endre folks nyhetsvaner, sa TV 2s sjefredaktør Kåre Valebrokk minuttene før den første sendingen var på luften.

TV2 Nyhetskanalen sender direkte fra klokken 06.30 og frem til midnatt. Kanalen er tilgjengelig for kunder hos Canal Digital og Get, samt kunder i lokale fibernett tilknyttet altibox. Den sendes også som en utvidet og interaktiv tjeneste på TV 2 Sumo, videotjenesten på tv2.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis