Gå til sidens hovedinnhold

Nyhetskanalen i gang

Klokken 12 braket det løs. Her ser du Nyhetskanalen direkte og gratis.

Se Nyhetskanalen direkte her

Etter to uker med prøvesendinger, startet sendingene på TV 2 Nyhetskanalen klokken 12 i dag. Den første timen skal kanalen gå i samsending med TV 2s hovedkanal.

I tillegg kan du følge Nyhetskanalens sendinger gratis på TV 2 Sumo, webtv-kanalen til TV 2, hele den første uken.

RIS ELLER RIS?Nett-treff om Nyhetskanalen 15.30

Varsler store nyheter
To timer før sendestart er spenningen til å ta og føle på i Nyhetskanalens lokaler i Bergen.

- Her er hektisk, men vi har kontroll, sier vaktsjef Thomas Venger Claussen i Nyhetskanalen til Nettavisen før han må springe i møte med Terje Svabø og Mah-Rukh Ali, som blir de to ankrene som skal lede kanalens første timer på lufta.

- Vi har klar en god pakke. I tillegg til flere gode saker som ligger klare, og har vi en større sak som vi har stor tro på, sier Venger Claussen. Han ønsker imidlertid ikke å avsløre nyheten før den går på lufta.

Direkte fra Fedje og Afghanistan
I tillegg til å presentere nyhetsstoff fra Norge og verden over, vil kanalen gi deg oppdateringer på alt fra økonomistoff, politikk, samfunn og vær døgnet rundt.

- I dag kommer vi til å følge situasjonen på Fedje nøye, i tillegg til uværet som er på vei inn over Vestlandet. I morgen blir Nokas-rettssaken viktig, med livesendinger fra rettsbelæringen. I tillegg er det ventet at Nokas-juryens kjennelse kommer i løpet av uken, sier vaktsjefen.

Nyhetskanalen er også på plass i Afghanistan, hvor utenriksminister Jonas Gahr Støre er på reise, samt i Moskva hvor utenrikskomiteen ankommer mandag ettermiddag.

- Vi vil ha flere direktesendinger både fra Afghanistan og Moskva de nærmeste dagene, sier Venger Claussen.

Finans og børs
Nyhetskanalen vil også satse tungt på finans og børs. TV 2 Nyhetskanalen har gått i allianse med nettstedet NA24 for å bli nyhetsledende innen økonomi, skriver de i en pressemelding.

- Vi følger verdensbørsen 24 timer i døgnet og er det ledende medium innen børs og finans. Den kompetansen bidrar vi gjerne med i Nyhetskanalen, slik at kanalen kan bli beste fjernsynskanal i Norge på økonomi, sier sjefredaktør og administrerende direktør Inge Berge i NA 24 i pressemeldingen.

Analyse, kommentarer og direktesendte intervjuer blir en naturlig del av økonomidekningen på TV 2 Nyhetskanalen.

- Se alt på en gang
Men ikke alle i Norge vil få tilgang ti Nyhetskanalen på fjernsynet. Les hvordan du tar inn Nyhetskanalen her.

Men TV 2 tilbyr, som en av de første i verden, direktesendinger fra alle sine kanaler på kanalens webtv - TV 2 Sumo. I tillegg til å følge hovedkanalen, TV 2 Sebra og Filmkanalen, vil man fra klokken 12 i dag kunne følge Nyhetskanalen direkte på internett 24 timer i døgnet, hvor enn du er i verden.

Til vanlig må man abonnere på tjenesten, men den første uken kan du se Nyhetskanalen gratis på TV 2 Sumo i samarbeid med Nettavisen.

- I tillegg til å følge Nyhetskanalens direkte, er siden lagt opp slik at man kan følge flere direktesendte hendelser samtidig via flere videovinduer. Det kan være alt fra direktesendte debatter på Stortinget, pressekonferanser eller andre store nyhetshendelser fra hele verden. Man kan også se innslag fra Nyhetskanalen eller TV 2s nyhetssendinger i opptak, sier prosjektkoordinator Kristian Bruarøy i TV 2 Sumo til Nettavisen.

- TV 2 har gjort seg bemerket verden over, etter at vi la ut hele kanalpakken vår direkte på internett. Interaktivitet er viktig stikkord. Samtidig som du kan følge Nyhetskanalen direkte, får du nyhetsfeeden fra Nettavisen og du kan velge ut dine egne favorittprogrammer, som Hotell Cæsar, Farmen eller Senkveld, sier Bruarøy.

- Styrker Nettavisen
Ansvarlig redaktør for Nettavisen, Gunnar Stavrum, har stor tro på Nyhetskanalen på nett. Nettavisen har i flere år samarbeidet tett med TV 2 på nyheter, og når Nyhetskanalen nå kommer på lufta, vil samarbeidet styrkes ytterligere.

- Ett av de største problemene har vært at det er ulik takt på fjernsyn og på internett. Mens TV 2 tidligere har hatt sendinger på kveld, har Nettavisen holdt tak i nyhetsbildet døgnet rundt. Med Nyhetskanalen på lufta og på nett, forenes det beste fra de to verdene. Nå kan du se nyheter i høykvalitet umiddelbart på nett, og du kan selv plukke ut de sakene du er mest interessert i, sier Stavrum.

Nyhetskanalen vil også sørge for at Nettavisens lesere vil få et enda større tilfang av gratis video i artiklene.

- Bruken av levende bilder på Nettavisen er blitt kraftig intensivert den siste tiden og vil bare øke i tiden fremover, sier han.

Men Stavrum understreker at samarbeidet skal gå begge veier.

- Nettavisen vil også bidra til å skaffe video til Nyhetskanalen, både fra egne reportere, men også fra tipsere og folk rundt om kring i Norge og resten av verden, sier Nettavisen-redaktøren.

Hva er ditt inntrykk av Nyhetskanalen? Ta debatten under.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken