Gå til sidens hovedinnhold

Nynazister krever unnskyldning

Norske høyreekstremister har sendt truende e-post til Islamsk Råd, og krever unnskyldning for flaggbrenningen i Gaza.

Norske høyreekstremister hevder at de kartlegger bolig- og jobbadressene til muslimer i Norge for å kunne tilintetgjøre disse «når krigen starter».

I brevet viser nynazistene til uttalelsen fra mulla Krekar blant annet i TV 2 Nettavisen, der Krekar sa at «Nå er det krig». Les egen sak her.

E-posten til Islamsk Råd ble sendt samme dag som de møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre for å tilby hjelp til å roe situasjonen. Truslene kommer fra en gruppe som kaller seg Norsk Frigjøringsfront (NFF).

Rådet får klar beskjed om å beklage flaggbrenningen som skjedde i de palestinske områdene. «Dette vil bli siste E-posten vi sender til dere siden vi har andre ting å gjøre som du sikkert skjønner. Men vi kommer til å holde et øye med 5 kolonist miljøet, og vi kommer ikke til å gi dere flere advarsler neste gang smeller det,» står det i den tre sider lange e-posten.

Tor Bach, tidligere redaktør av magasinet Monitor og ekspert på nynazisme mener truselene må tas på alvor.

- Det finnes miljøer i Norge som har alt å vinne på økt konfrontasjon. Men heldigvis har politiet god oversikt over dem, sier Bach til VG. Han mener det er rundt 50 mennesker i Norge som kunne tenkes å angripe en moské.

Informasjonssjef Trond Hugubakken i Politiets Sikkerhetstjeneste, PST, mener de har god kontroll over nynazistene i Norge.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken