Mange steder i landet kan man nå glede seg over skyfri himmel og fint høstvær, men et lavtrykk lurer ute i Norskehavet og vil gjøre seg gjeldende i løpet av uka.

Det forteller StormGeo-meteorolog Beate Tveita til Nettavisen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Akkurat nå gir dette lavtrykket grått vær med regn og regnbyger fra Troms og Nordland og sørover, mens Finnmark og Sør- og Østlandet går fri og kan glede seg over godt vær.

De høyeste temperaturene i landet mandag morgen var det Finnmark som kunne skilte med, 16 og 17 plussgrader, mens gradestokken på Østlandet og Sørlandet viste 15 grader.

I morgen blir lavtrykket liggende over Nordland og trekker inn over Troms og Vest-Finnmark. Øst-Finnmark får fremdeles tørt og fint vær.

Videre sørover - sør for Vestfjorden i Nordland og sørover i hele området - er det ventet oppholdsvær og en del sol i morgen.

Nord for Stad er det fremdeles muligheter for bygevær.

Utover i uken skyer det til.

Sent tirsdag kveld ventes det at skydekket trekker inn over Agder og sør på Vestlandet og at det deretter trekker nordover.

Det ventes ingen store temperaturendringer.

Onsdag blir det ifølge meteorologen ganske grått vær i Sør-Norge, og onsdag, torsdag, fredag og lørdag er det ventet nedbør. Dette været strekker seg fra Sør-Norge og nordover til Nord-Norge fredag og lørdag. Det ventes litt lavere temperaturer.